r
Nosalty Logó

Ropogós kacsacomb és kacsamell párolt vöröskáposztával és petrezselymes burgonyával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
toroltfelhasznalo-412734
Ropogós kacsacomb és kacsamell párolt vöröskáposztával és petrezselymes burgonyával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kacsa

Párolt vöröskáposzta:

Petrezselymes burgonya:

859
Kalória
52.8g
Fehérje
47.9g
Szénhidrátok
50.6g
Zsír
463.5g
Víz
229.9g
Koleszterin
6.8g
Rost
9.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Kacsa

Párolt vöröskáposzta:

Petrezselymes burgonya:

Összesen 859 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Kacsa

Párolt vöröskáposzta:

Petrezselymes burgonya:

Összesen 5150 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Kacsa

Párolt vöröskáposzta:

Petrezselymes burgonya:

Összesen 113 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3173.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    2192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    463.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1226 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    847 micro
Összesen 859 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    316.8 g

Zsír

  • Összesen
    303.5 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    125 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19041.6 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    741 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    712 mg
  • Foszfor
    4086 mg
  • Nátrium
    13154 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    2780.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1312 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    801 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    1113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    747 micro
  • Kolin:
    1086 mg
  • Retinol - A vitamin:
    699 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7357 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    150 micro
  • Lut-zea
    5080 micro
Összesen 5150 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 113 kcal

Elkészítés

Kacsa

  1. A kacsacombokat és kacsamelleket konyhakész állapotba hozzuk.
  2. Mindkét oldalukat megszórjuk sóval, borssal és rozmaringgal.
  3. Sütőzacskóba tesszük, majd a sütőzacskót összekötjük, megszurkáljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütési fokozaton 1 óra 15 percig sütjük.
  4. Amikor már majdnem megsültek, akkor levágjuk a zacskó tetejét, és hőlégkeveréses fokozaton még 15 percig sütjük.
  5. Amikor már elég ropogósra megpirult, akkor kivesszük a tepsiből.

Párolt vöröskáposzta:

  1. A vöröskáposztát lereszeljük (ha van gépi darálónk, az a leggyorsabb és legegyszerűbb).
  2. Ha szeretnénk, akkor párolhatjuk is, de én idő hiányában kuktában főztem meg, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi (kb. 45 perc).
  3. Amikor megfőtt, akkor leszűrjük, és hozzáadjuk a sót, a fűszerköményt, a cukrot, az ecetet és a citromlevet.
  4. Összekeverjük, és ha kell, akkor ízlés szerint még fűszerezhetjük.

Petrezselymes burgonya:

  1. A burgonyákat héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk.
  2. Kockákra vágjuk.
  3. 1 csokor petrezselymet megmosunk és apróra vágunk.
  4. Rászórjuk a krumplira a petrezselymet, és hozzáadjuk a vajat.
  5. Tűzön felmelegítjük, és addig kevergetjük, amíg a vaj el nem olvad. Ne kevergessük túl sokáig, mert a krumpli összetörik!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: kukta
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A kacsacomb és kacsamell ünnepekkor gyakran kerül az asztalra, de egy átlagos napon is kiváló fogás lesz belőle. Kétfajta köretet szoktunk mellé készíteni, az egyik, ami a receptben is szerepel, az a párolt vöröskáposzta petrezselymes burgonyával, de van, amikor inkább franciasalátával és sült krumplival fogyasztjuk. Mindkettőhöz illik a ropogós kacsacomb és kacsamell, remélem, ti is kipróbáljátok és nektek is ízleni fog.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gyros házilag

Imádom az ilyen típusú pitekenyérben a gyrost, és ritkán lehet kapni, úgyhogy gondoltam elkészítem otthon az egészet. A gyrosnál csak egy jobb dolog van, a házi készítésű gyros. ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!