Ropogós kacsacomb és kacsamell párolt vöröskáposztával és petrezselymes burgonyával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
toroltfelhasznalo-412734
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kukta
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
Kacsa
Párolt vöröskáposzta:
-
157g vöröskáposzta39 kcal
-
2g só0 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
0 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
Petrezselymes burgonya:
-
250g burgonya144 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
3g só0 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
Összesen
859
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
Kacsa
Párolt vöröskáposzta:
-
940g vöröskáposzta233 kcal
-
12g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
16g citromlé4 kcal
Petrezselymes burgonya:
-
1500g burgonya866 kcal
-
21g vaj151 kcal
-
18g só0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
5150
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
Kacsa
Párolt vöröskáposzta:
-
20.8g vöröskáposzta5 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
0 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
Petrezselymes burgonya:
-
33.1g burgonya19 kcal
-
0.5g vaj3 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
Összesen
113
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.8 g
Zsír
-
Összesen 50.6 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 230 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3173.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 681 mg
-
Nátrium 2192 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 463.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 219 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 134 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 185 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 181 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1226 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 25 micro
-
Lut-zea 847 micro
Összesen
859
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 316.8 g
Zsír
-
Összesen 303.5 g
-
Telített zsírsav 110 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 125 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 1380 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 19041.6 g
-
Cink 36 mg
-
Szelén 243 mg
-
Kálcium 741 mg
-
Vas 60 mg
-
Magnézium 712 mg
-
Foszfor 4086 mg
-
Nátrium 13154 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 287.4 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 2780.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1312 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 801 mg
-
D vitamin: 176 micro
-
K vitamin: 1113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 101 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 747 micro
-
Kolin: 1086 mg
-
Retinol - A vitamin: 699 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7357 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 150 micro
-
Lut-zea 5080 micro
Összesen
5150
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 420.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 291 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
113
kcal
Hozzávalók
Kacsa
-
3 közepes db kacsamell
-
3 közepes db kacsacomb
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
Párolt vöröskáposzta:
-
1 kis db vöröskáposzta
-
2 teáskanál só
-
2 ek cukor
-
2 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
2 ek citromlé
Petrezselymes burgonya:
-
1.5 kg burgonya
-
1.5 ek vaj
-
3 teáskanál só
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
Kacsa
- A kacsacombokat és kacsamelleket konyhakész állapotba hozzuk.
- Mindkét oldalukat megszórjuk sóval, borssal és rozmaringgal.
- Sütőzacskóba tesszük, majd a sütőzacskót összekötjük, megszurkáljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütési fokozaton 1 óra 15 percig sütjük.
- Amikor már majdnem megsültek, akkor levágjuk a zacskó tetejét, és hőlégkeveréses fokozaton még 15 percig sütjük.
- Amikor már elég ropogósra megpirult, akkor kivesszük a tepsiből.
Párolt vöröskáposzta:
- A vöröskáposztát lereszeljük (ha van gépi darálónk, az a leggyorsabb és legegyszerűbb).
- Ha szeretnénk, akkor párolhatjuk is, de én idő hiányában kuktában főztem meg, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi (kb. 45 perc).
- Amikor megfőtt, akkor leszűrjük, és hozzáadjuk a sót, a fűszerköményt, a cukrot, az ecetet és a citromlevet.
- Összekeverjük, és ha kell, akkor ízlés szerint még fűszerezhetjük.
Petrezselymes burgonya:
- A burgonyákat héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk.
- Kockákra vágjuk.
- 1 csokor petrezselymet megmosunk és apróra vágunk.
- Rászórjuk a krumplira a petrezselymet, és hozzáadjuk a vajat.
- Tűzön felmelegítjük, és addig kevergetjük, amíg a vaj el nem olvad. Ne kevergessük túl sokáig, mert a krumpli összetörik!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 4263
- Feltöltés dátuma: 2020. október 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
toroltfelhasznalo-412734
61 recept
A kacsacomb és kacsamell ünnepekkor gyakran kerül az asztalra, de egy átlagos napon is kiváló fogás lesz belőle. Kétfajta köretet szoktunk mellé készíteni, az egyik, ami a receptben is szerepel, az a párolt vöröskáposzta petrezselymes burgonyával, de van, amikor inkább franciasalátával és sült krumplival fogyasztjuk. Mindkettőhöz illik a ropogós kacsacomb és kacsamell, remélem, ti is kipróbáljátok és nektek is ízleni fog.