Sült kacsacomb 1.
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 32% Zsír
Összesen
873
kcal
- 9% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 32% Zsír
Összesen
3491
kcal
- 9% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.8 g
Zsír
-
Összesen 85 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 531.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 300 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 154.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
873
kcal
- 9% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.3 g
Zsír
-
Összesen 339.9 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 161 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 657 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2127.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 1201 mg
-
Nátrium 552 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 618.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 432 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 225 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 268 mg
-
Retinol - A vitamin: 432 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
3491
kcal
- 9% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 24.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 44.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
249
kcal
Elkészítés
- A kacsacombot megtisztítjuk, bőrét bevagdossuk, alaposan megsózzuk és állni hagyjuk. (Javasolt előző nap előkészíteni, így egy éjjelen át tudjuk állni hagyni.)
- Másnap a combokat egy tepsibe helyezzük, kevés vizet öntünk alá, a tepsit alufóliával lefedjük és előmelegített sütőbe (150 ºC, alul-felül állás) dugjuk. Lassú tűzön lefedve kb. 2 órán keresztül pároljuk.
- Utána a fedőt levéve, a hőmérsékletet emelve (190 ºC) ropogósra sütjük, időnként átfordítjuk a combokat, és saját zsírjával locsoljuk. (Ha szükséges, az összegyűlt fölösleges zsiradékból leöntünk.)
- Sütés ideje: 150 perc
- Receptkönyvben: 482
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 148
- Össznézettség: 243791
- Feltöltés dátuma: 2007. november 26.
Ajánló
@{Párolt vöröskáposzta:Párolt vöröskáposzta}
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1509 recept
Tradicionálisan minden évben először a Márton-napi újborkóstoláskor készítünk sült kacsa-vagy libacombot (függően attól, hogy mely alapanyaghoz jutunk hozzá). Párolt vöröskáposztával és hagymás tört burgonyával fogyasztjuk, közben ízlelgetjük az azévi termést.