r
Nosalty Logó

Kívül ropogós, belül omlós konfitált kacsacomb

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hering András
Kívül ropogós, belül omlós konfitált kacsacomb
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

3001
Kalória
21.7g
Fehérje
5.4g
Szénhidrátok
320.5g
Zsír
98.4g
Víz
386.8g
Koleszterin
845.3mg
Rost
135mg
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 72% Zsír
Összesen 3001 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 72% Zsír
Összesen 12007 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 72% Zsír
Összesen 578 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 72% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    320.5 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    175 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    387 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    98.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 3001 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 72% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.9 g

Zsír

  • Összesen
    1282.1 g
  • Telített zsírsav
    372 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    702 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    147 g
  • Koleszterin
    1547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2073.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    1098 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    393.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 12007 kcal
  • 5% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 72% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    61.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 578 kcal

Elkészítés

  1. A kacsacombokat alaposan megtisztítjuk, eltávolítjuk róluk a tollakat és tokokat.
  2. A megtisztított combok minden oldalát alaposan dörzsöljük be sóval, ízlés szerint borsozzuk. Bőrével lefelé egy tálba tesszük őket, letakarva (vagy befóliázva) egy éjszakára (vagy a legjobb 24 órára) hűtőbe tesszük pihenni. Ezt a fázist semmiképpen ne hagyjuk ki, hiszen a sónak kiemelt szerepe van abban, hogy "megdolgozza" a kacsacombok rostjait, ezáltal pedig sokkal puhább, omlósabb végeredményt kapunk.
  3. Másnap a kacsacombokról lesöpörjük vagy finoman letörölgetjük a felesleges sót, bőrével felfelé tepsibe sorakoztatjuk őket.
  4. A libazsírt lassan megmelegítjük, majd ráöntjük a combokra úgy, hogy teljesen ellepje őket.
  5. A combok mellé/közé helyezzük a kakukkfű- rozmaringágakat, a félbe vágott fokhagymafejet, babérleveleket.
  6. Ezután mehet a 100 fokra előmelegített sütőbe, majd minimum 4 órán át süssük puhára.
  7. A ropogós külsőért sütés után helyezzük át őket egy serpenyőbe, majd bőrével lefelé süssük ropogósra a kacsacombok bőrös felét.
  8. A tepsiben maradt zsiradékot semmiképpen ne dobjuk ki: öntsük csatos- vagy dunsztos üvegbe, felhasználható későbbi sütéshez vagy akár kenyérre kenve is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 240 perc
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Bár a konfitált kacsacombok elkészítése időigényes, cserébe nem igényel bonyolult konyhai manővereket. Ne sajnáljátok a zsiradékot (nélküle nem is fog működni), süssétek lassan sok türelemmel, mert a végeredmény minden percet megér.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!