Ropogós, omlós, sült kacsacomb - Vicikótól
- 12% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 40% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.6 g
Zsír
-
Összesen 169.9 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 328 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1055.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 600 mg
-
Nátrium 272 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 209.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 216 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 112 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 216 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 12% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 40% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.3 g
Zsír
-
Összesen 339.9 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 161 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 657 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2111.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 1201 mg
-
Nátrium 544 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 419 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 432 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 225 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 112 micro
-
Kolin: 268 mg
-
Retinol - A vitamin: 432 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 12% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 40% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 28.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 34.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Elkészítés
- A szépen megtisztított, sütésre előkészített kacsacomboknak a bőrét egy éles késsel bekockázzuk, és jól besózzuk.
- A sütőt felforrósítjuk 220 °C -ra.
- Egy tepsibe fektetjük a combokat a bőrükkel lefelé, és betesszük a forró sütőbe.
- Addig hagyjuk így őket, míg világos aranybarna lesz a bőrük. Ezalatt tökéletesen kisül az összes zsírja! Kb. 45-60 perc.
- Ha nagyon sok zsírja lett, nyugodtan kiszedhetünk belőle, elég a további sütéshez kb. 0,5 cm magasan a zsír a tepsiben, mert úgyis fog még kisülni belőle.
- Vegyük vissza a sütő hőfokát 190-200°C-ra!
- Ekkor megfordítjuk a combokat, és így is sütjük egy ideig, míg a húsos oldal is megaranybarnásodik. Kb. 25-30 perc.
- Ha fiatal kacsát sikerült vásárolnunk, akkor ennyi idő alatt tökéletesen puha, omlós lett a hús. (Egy villával, hústűvel ellenőrizzük!) A bőréből pedig kisült az összes zsírja.
- Ha nem: akkor egy alufóliával nagyon szorosan lefedjük, és kb. 25-30 percig tovább sütjük.
- Majd levesszük a fóliát, és süssük még pár percet , hogy finom ropogós legyen a bőre.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 120 perc
- Receptkönyvben: 2372
- Tegnapi nézettség: 569
- 7 napos nézettség: 3371
- Össznézettség: 1542214
- Feltöltés dátuma: 2011. október 17.
Ajánló
Inkább ünnepi alkalmakra ajánlanám, zsemlegombóccal, párolt lilakáposztával, a sült szaftjából, zsírjából készült szósszal leöntve. Cabernet sauvignon borok tökéletes kísérői ennek az ételnek.
Receptkategóriák
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Nálunk minden Karácsonykor ez a menü. Nagyon szeretjük a kacsát. Addig-addig kísérleteztem a sütéssel, míg rájöttem erre a módszerre. Ahogy írtam a receptben, teljesen kisül a zsírja, legyen szó bármilyen nagy, zsíros combokról vagy mellről. Semmiféle más fűszert nem szoktam használni, mert így tökéletes, kellemesen sós kacsaízt kapunk. Egyik alkalommal, mikor a barátnőmék jöttek hozzánk vacsorára, előtte beszélgettünk róla, hogy mi lesz, mit tervezek főzni. Hát szegény annyira megijedt, hogy kacsa lesz (először azt hittem, nem is csinálhatom meg), mert Ő még eddig mindig csak kövér, zsíros kacsákat evett-kóstolt. Így aztán nem is szereti! De annyira bízott bennem, ahogy mondtam neki, hogy nem lesz zsíros, elhiheti nekem! Végül persze " jóváhagyta" a tervemet. Igyekeztem nagyon, és olyan jól sikerült a vacsi, hogy nem tudott betelni vele...! Örültem én is nagyon! Na, persze a bajor zsemlegombóc és a párolt lilakáposzta is belejátszott. Azóta megtanulta Ő is így sütni, és többször volt már náluk is ez a menü. Természetesen a libákkal is ugyanígy lehet elbánni...