r
Nosalty Logó

Római tálban sült kacsacombok narancsos batátával és kelbimbóval

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Római tálban sült kacsacombok narancsos batátával és kelbimbóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Kacsa

Kelbimbó

Összesen 1670 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Kacsa

Kelbimbó

Összesen 3337 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Kacsa

Kelbimbó

Összesen 144 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    120.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1999.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    873 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    620.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2751 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    421 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    31660 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3630 micro
Összesen 1670 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.3 g

Zsír

  • Összesen
    240.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3999.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    707 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    627 mg
  • Foszfor
    1747 mg
  • Nátrium
    804 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1240.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5501 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    447 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    843 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    63320 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7260 micro
Összesen 3337 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    2739 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Kacsa

Kelbimbó

Elkészítés

Kacsa

  1. A római tálat beáztatjuk hideg vízbe.
  2. A kacsacombokat beirdaljuk, majd serpenyőben elősütjük pár percig, pirosodásig.
  3. A meghámozott batátát nagyobb darabokra vágjuk, és a tál aljára tesszük, sózzuk borsozzuk, kurkumával, curryvel ízesítjük.
  4. A combokat sózzuk, borsozzuk, az édesburgonyára tesszük, és a kacsából kiolvadt zsírt az egészre ráöntjük.
  5. 200 fokon másfél óráig sütjük.
  6. Az utolsó 15 percben fedő nélkül maximális hőfokon az egészet ropogósra pirítjuk.
  7. A batátát egy tálban villával összetörjük, és hozzáadjuk a gyömbért, a narancs héját és levét.

Kelbimbó

  1. A kelbimbót félbevágva tűzálló tálba helyezzük.
  2. Meglocsoljuk olívaolajjal, és sózzuk, borsozzuk. Betesszük sülni.
  3. Az utolsó percekre hozzákeverjük a mandulát, és óvatosan megpirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 77
  • Össznézettség: 12153
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 19.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek

Receptjellemzők

A római tál az egyik legkitűnőbb eszköz szaftos kacsa sütéshez, és ezzel a kicsit újhullámos és nem mellesleg paleo recepttel, abszolút kihasználhatod az adottságait.

Hozzávalók

Kacsa

Kelbimbó

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...