Római tálban sült kacsacombok narancsos batátával és kelbimbóval
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
Kacsa
-
300g kacsacomb873 kcal
-
500g édesburgonya310 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
45g narancslé21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g curry por0 kcal
Kelbimbó
-
250g kelbimbó97 kcal
-
50g mandulapehely295 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
1670
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
Kacsa
-
600g kacsacomb1745 kcal
-
1000g édesburgonya619 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g curry por0 kcal
Kelbimbó
-
500g kelbimbó194 kcal
-
100g mandulapehely590 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
3337
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
Kacsa
-
26g kacsacomb75 kcal
-
43.3g édesburgonya27 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
3.9g narancslé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g curry por0 kcal
Kelbimbó
-
21.6g kelbimbó8 kcal
-
4.3g mandulapehely26 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Összesen
144
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.1 g
Zsír
-
Összesen 120.2 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1999.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 354 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 313 mg
-
Foszfor 873 mg
-
Nátrium 402 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 620.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2751 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 224 mg
-
D vitamin: 56 micro
-
K vitamin: 421 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 241 micro
-
Kolin: 183 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 31660 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3630 micro
Összesen
1670
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 98.3 g
Zsír
-
Összesen 240.3 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 126 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 328 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3999.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 707 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 627 mg
-
Foszfor 1747 mg
-
Nátrium 804 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 215.2 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 1240.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5501 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 447 mg
-
D vitamin: 112 micro
-
K vitamin: 843 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 482 micro
-
Kolin: 366 mg
-
Retinol - A vitamin: 216 micro
-
α-karotin 82 micro
-
β-karotin 63320 micro
-
β-crypt 133 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7260 micro
Összesen
3337
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 238 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 2739 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 314 micro
Összesen
144
kcal
Hozzávalók
Kacsa
-
2 db kacsacomb
-
1 kg édesburgonya
-
gyömbér ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
1 teáskanál kurkuma
-
1 teáskanál curry por
Kelbimbó
-
50 dkg kelbimbó
-
10 dkg mandulapehely
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
Kacsa
- A római tálat beáztatjuk hideg vízbe.
- A kacsacombokat beirdaljuk, majd serpenyőben elősütjük pár percig, pirosodásig.
- A meghámozott batátát nagyobb darabokra vágjuk, és a tál aljára tesszük, sózzuk borsozzuk, kurkumával, curryvel ízesítjük.
- A combokat sózzuk, borsozzuk, az édesburgonyára tesszük, és a kacsából kiolvadt zsírt az egészre ráöntjük.
- 200 fokon másfél óráig sütjük.
- Az utolsó 15 percben fedő nélkül maximális hőfokon az egészet ropogósra pirítjuk.
- A batátát egy tálban villával összetörjük, és hozzáadjuk a gyömbért, a narancs héját és levét.
Kelbimbó
- A kelbimbót félbevágva tűzálló tálba helyezzük.
- Meglocsoljuk olívaolajjal, és sózzuk, borsozzuk. Betesszük sülni.
- Az utolsó percekre hozzákeverjük a mandulát, és óvatosan megpirítjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 90 perc
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 77
- Össznézettség: 12153
- Feltöltés dátuma: 2019. december 19.
Receptkategóriák
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi főételek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
A római tál az egyik legkitűnőbb eszköz szaftos kacsa sütéshez, és ezzel a kicsit újhullámos és nem mellesleg paleo recepttel, abszolút kihasználhatod az adottságait.