adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
200g kacsacomb582 kcal
-
67g kacsamell90 kcal
-
130g narancs45 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
30g lilahagyma11 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
27g zeller10 kcal
-
67g alma31 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
17g alaplé1 kcal
-
17g vörösbor14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g rozmaring3 kcal
Összesen
816
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
1200g kacsacomb3491 kcal
-
400g kacsamell540 kcal
-
780g narancs268 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
400g alma187 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
100g alaplé7 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
Összesen
4890
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
31.9g kacsacomb93 kcal
-
10.6g kacsamell14 kcal
-
20.7g narancs7 kcal
-
4.8g vöröshagyma2 kcal
-
4.8g lilahagyma2 kcal
-
6.4g sárgarépa2 kcal
-
4.2g zeller2 kcal
-
10.6g alma5 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
2.7g alaplé0 kcal
-
2.7g vörösbor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g rozmaring0 kcal
Összesen
129
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.3 g
Zsír
-
Összesen 61.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 878.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 418 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 370 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 401 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 1248 micro
-
β-karotin 3034 micro
-
β-crypt 117 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 235 micro
Összesen
816
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 187.6 g
Zsír
-
Összesen 367.1 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 168 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 965 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5272.6 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 665 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 394 mg
-
Foszfor 2509 mg
-
Nátrium 1471 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 193.2 g
-
Cukor 118 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 2220 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2405 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 421 mg
-
D vitamin: 237 micro
-
K vitamin: 153 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 61 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 524 micro
-
Kolin: 602 mg
-
Retinol - A vitamin: 528 micro
-
α-karotin 7490 micro
-
β-karotin 18203 micro
-
β-crypt 700 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1408 micro
Összesen
4890
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 140 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 199 micro
-
β-karotin 483 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
-
4 db kacsacomb
-
3 közepes db narancs
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 közepes fej lilahagyma
-
3 db sárgarépa
-
1 kis db zeller
-
2 db alma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál szegfűbors
-
1 dl alaplé
-
1 dl vörösbor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A zöldségeket és a gyümölcsöket megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk. A narancsot gerezdekre vagy karikára a héjával együtt!
- A kacsa húsát megmossuk, és a nagyobb zsírdarabokat levágjuk róla. Majd a húsok bőrős részét kockás alakban finoman bevagdossuk. Bőségesen sózzuk és borsozzuk, majd fél órára berakjuk a hűtőbe pihenni.
- A levágott zsírdarabokat egy serpenyőben jól kisütjük, majd ebben a zsírban a kacsamelleket elősütjük úgy, hogy a forró zsírba először a bevagdosott bőrös felét tesszük bele. 1-1 percet sütjük mind a két oldalát, majd kitesszük egy tányérra.
- A feldarabolt zöldségeket és az almát beleöntjük a tepsibe, majd a kisütött zsírt ráöntjük.
- A zöldségekre rátesszük a rozmaring ágat, vagy megszórjuk a szárított rozmaringal és rászórjuk a szegfűborsot is, majd elrendezzük rajta a kacsacombokat és a melleket úgy, hogy a bőrös oldala először lefele legyen, majd rápakoljuk a narancsdarabokat. Ha gerezdekre vágtuk, akkor a levét kicsit rányomkodhatjuk a húsra, így még finomabb lesz. Ráöntjük a húslevest.
- Lefedjük a tepsit, majd 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük és óránként 10 fokot emelünk a hőmérsékleten addíg, míg el nem érjük a 190 fokos hőmérsékletet. Félidőben megfordítjuk a húsokat és meglocsoljuk a vörösborral, majd mikor elértük a 180 fokot, akkor kitakarjuk a tepsit és addig sütjük tovább, amíg a kacsa bőre szép ropogós nem lesz. (Én hagymás törtkrumplival és párolt káposztával tálaltam, finom Balatoni félédes vörösborral. Remélem ízleni fog, ha kipróbálod :))
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 240 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 698
- Tegnapi nézettség: 299
- 7 napos nézettség: 2111
- Össznézettség: 403893
- Feltöltés dátuma: 2011. december 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
GPéter
4 recept
A története ennek a receptnek nagyon egyszerű. :) Nem igazán ettünk még kacsát, és karácsony alkalmából gondoltam, kipróbáljuk. Ez egy általam kreált recept. Kellemeset csalódtunk a kacsába, mert mindenki azt mondta, hogy jaj, de nehéz elkészíteni. Hát egyáltalán nem az :) Sok sikert mindenkinek hozzá! És persze jó étvágyat!