r
Nosalty Logó

Narancsos kacsa

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
GPéter
Narancsos kacsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 816 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4890 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    878.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    370 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    1248 micro
  • β-karotin
    3034 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 816 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.6 g

Zsír

  • Összesen
    367.1 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    168 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    965 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5272.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    2509 mg
  • Nátrium
    1471 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.2 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2220 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2405 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    421 mg
  • D vitamin:
    237 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    524 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    528 micro
  • α-karotin
    7490 micro
  • β-karotin
    18203 micro
  • β-crypt
    700 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1408 micro
Összesen 4890 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    483 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket és a gyümölcsöket megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk. A narancsot gerezdekre vagy karikára a héjával együtt!
  2. A kacsa húsát megmossuk, és a nagyobb zsírdarabokat levágjuk róla. Majd a húsok bőrős részét kockás alakban finoman bevagdossuk. Bőségesen sózzuk és borsozzuk, majd fél órára berakjuk a hűtőbe pihenni.
  3. A levágott zsírdarabokat egy serpenyőben jól kisütjük, majd ebben a zsírban a kacsamelleket elősütjük úgy, hogy a forró zsírba először a bevagdosott bőrös felét tesszük bele. 1-1 percet sütjük mind a két oldalát, majd kitesszük egy tányérra.
  4. A feldarabolt zöldségeket és az almát beleöntjük a tepsibe, majd a kisütött zsírt ráöntjük.
  5. A zöldségekre rátesszük a rozmaring ágat, vagy megszórjuk a szárított rozmaringal és rászórjuk a szegfűborsot is, majd elrendezzük rajta a kacsacombokat és a melleket úgy, hogy a bőrös oldala először lefele legyen, majd rápakoljuk a narancsdarabokat. Ha gerezdekre vágtuk, akkor a levét kicsit rányomkodhatjuk a húsra, így még finomabb lesz. Ráöntjük a húslevest.
  6. Lefedjük a tepsit, majd 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük és óránként 10 fokot emelünk a hőmérsékleten addíg, míg el nem érjük a 190 fokos hőmérsékletet. Félidőben megfordítjuk a húsokat és meglocsoljuk a vörösborral, majd mikor elértük a 180 fokot, akkor kitakarjuk a tepsit és addig sütjük tovább, amíg a kacsa bőre szép ropogós nem lesz. (Én hagymás törtkrumplival és párolt káposztával tálaltam, finom Balatoni félédes vörösborral. Remélem ízleni fog, ha kipróbálod :))
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 240 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 689
  • Tegnapi nézettség: 87
  • 7 napos nézettség: 686
  • Össznézettség: 399981
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
GPéter 4 recept

A története ennek a receptnek nagyon egyszerű. :) Nem igazán ettünk még kacsát, és karácsony alkalmából gondoltam, kipróbáljuk. Ez egy általam kreált recept. Kellemeset csalódtunk a kacsába, mert mindenki azt mondta, hogy jaj, de nehéz elkészíteni. Hát egyáltalán nem az :) Sok sikert mindenkinek hozzá! És persze jó étvágyat! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...