r
Nosalty Logó

Sült kacsacomb és kacsamell tökéletesen elkészítve

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Sült kacsacomb és kacsamell tökéletesen elkészítve
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

958
Kalória
50.9g
Fehérje
19g
Szénhidrátok
75.3g
Zsír
312.4g
Víz
289.8g
Koleszterin
4.1g
Rost
9.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 958 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3835 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    75.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1088.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    594 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    312.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 958 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.7 g

Zsír

  • Összesen
    301.3 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4354.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    2376 mg
  • Nátrium
    902 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1249.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1276 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    299 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    624 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1079 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1650 micro
  • β-crypt
    440 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2163 micro
Összesen 3835 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

  1. A húsokat felhasználás előtt megmossuk.
  2. Első körben a combokkal foglalkozzunk, mert tovább sülnek. A combokat kenjük meg zsírral, sózzuk, borsozzuk, majd helyezzük őket egy naranccsal, póréhagymával és friss fűszerekkel megágyazott tepsire. Fedjük be az egészet alufóliával, és süssük 190 fokra előmelegített sütőben legalább másfél órát.
  3. Másfél óra elteltével vegyük le a combokról a fóliát, és pirítsunk rájuk még egy 25-30 percet.
  4. A kacsamellek bőrét éles pengéjű késsel sűrűn beirdaljuk, ügyelve arra, hogy ne sértsük meg a húst. Sózzuk-borsozzuk, majd állni hagyjuk a hűtőben, ez alatt elkészíthetjük a köreteket is, ízlés szerint.
  5. A kacsamelleket bőrös oldalukkal lefelé, jól felforrósított serpenyőben sütni kezdjük. Fontos, hogy ne mozgassuk, ne piszkálgassuk: kb. 8 percig hozzájuk se nyúljunk! Ezután fordítsuk meg a melleket, és 5 percig süssük a másik oldalukat is. Dobjuk hozzá a vajat, a fokhagymát és a zöldfűszereket. Ezzel az ízes vajjal locsolgassuk pár percig, majd takarjuk le, vegyük le a tűzhelyről, és legalább 10-15 percig hagyjuk pihenni.
  6. Így az egész átpárolódik, és az értékes, zamatos szaft a húsban marad. A húst ferdén felszeleteljük, és a combokkal együtt ízlésesen ráhalmozzuk egy szép ünnepi tálra. Köretekkel, gravyvel, és pohár borral tálaljuk őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 150 perc

A kacsamell sütése kisebbfajta kihívást okozhat, ezzel a recepttel viszont megmutatjuk, hogy egyáltalán nem ördöngösség a tökéletes, szaftos rozé kacsamell és a ropogós kacsacomb elkészítése.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Steak-taco

Ez a szuper, színes steak-taco gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon látványos és finom: igazi, szájban olvadó ízrobbanás. A steaket pácoljuk, szaftosra sütjük, majd melegített ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!