Tökéletesen elkészített kacsacomb és kacsamell
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
958
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
3835
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.9 g
Zsír
-
Összesen 75.3 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 290 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1088.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 594 mg
-
Nátrium 226 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 312.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 319 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 116 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 270 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 413 micro
-
β-crypt 110 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 541 micro
Összesen
958
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 203.7 g
Zsír
-
Összesen 301.3 g
-
Telített zsírsav 127 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 117 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 1159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4354.5 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 515 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 328 mg
-
Foszfor 2376 mg
-
Nátrium 902 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1249.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1276 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 299 mg
-
D vitamin: 136 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 61 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 466 micro
-
Kolin: 624 mg
-
Retinol - A vitamin: 1079 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 1650 micro
-
β-crypt 440 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2163 micro
Összesen
3835
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
168
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A húsokat felhasználás előtt megmossuk.
- Első körben a combokkal foglalkozzunk, mert tovább sülnek. A combokat kenjük meg zsírral, sózzuk, borsozzuk, majd helyezzük őket egy naranccsal, póréhagymával és friss fűszerekkel megágyazott tepsire. Fedjük be az egészet alufóliával, és süssük 190 fokra előmelegített sütőben legalább másfél órát.
- Másfél óra elteltével vegyük le a combokról a fóliát, és pirítsunk rájuk még egy 25-30 percet.
- A kacsamellek bőrét éles pengéjű késsel sűrűn beirdaljuk, ügyelve arra, hogy ne sértsük meg a húst. Sózzuk-borsozzuk, majd állni hagyjuk a hűtőben, ez alatt elkészíthetjük a köreteket is, ízlés szerint.
- A kacsamelleket bőrös oldalukkal lefelé, jól felforrósított serpenyőben sütni kezdjük. Fontos, hogy ne mozgassuk, ne piszkálgassuk: kb. 8 percig hozzájuk se nyúljunk! Ezután fordítsuk meg a melleket, és 5 percig süssük a másik oldalukat is. Dobjuk hozzá a vajat, a fokhagymát és a zöldfűszereket. Ezzel az ízes vajjal locsolgassuk pár percig, majd takarjuk le, vegyük le a tűzhelyről, és legalább 10-15 percig hagyjuk pihenni.
- Így az egész átpárolódik, és az értékes, zamatos szaft a húsban marad. A húst ferdén felszeleteljük, és a combokkal együtt ízlésesen ráhalmozzuk egy szép ünnepi tálra. Köretekkel, gravyvel, és pohár borral tálaljuk őket.
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 9
- Feltöltés dátuma: 2024. november 26.
Receptkategóriák
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi főételek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
416 recept
A kacsamell sütése kisebbfajta kihívást okozhat, ezzel a recepttel viszont megmutatjuk, hogy egyáltalán nem ördöngösség a tökéletes, szaftos rozé kacsamell és a ropogós kacsacomb elkészítése.