r
Nosalty Logó

Tepsibe sült kacsa krumplival

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
huzsi
Tepsibe sült kacsa krumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kacsához

A krumplihoz

A káposztához

Összesen 567 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kacsához

A krumplihoz

A káposztához

Összesen 3401 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kacsához

A krumplihoz

A káposztához

Összesen 94 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    764.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1341 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    670 micro
Összesen 567 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    156 g

Zsír

  • Összesen
    204.4 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    636 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4589.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    742 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    508 mg
  • Foszfor
    2217 mg
  • Nátrium
    940 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.9 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2199.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    984 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    870 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    513 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    485 micro
  • Kolin:
    647 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8048 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    4017 micro
Összesen 3401 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

A kacsához

A krumplihoz

A káposztához

Elkészítés

A kacsához

  1. A beírdalt kacsahúst fűszerezzük előző este. A fokhagymát is hozzáadjuk (fokhagymanyomón préseljük át), jól lezárjuk egy edénybe, és a hűtőbe tesszük.
  2. Másnap a krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, majd fűszerezzük. A kacsahúst a tepsibe helyezzük bőrrel lefelé a fűszerezett krumplival, letakarjuk alufóliával, és sütőbe helyezzük. Minimum 2 órán át sütjük alufólia alatt, majd ha a hús megpuhult, megfordítjuk, hogy bőrével felfelé legyen, és alufólia nélkül tovább pirítjuk. A hús sütési ideje függ a kacsa fiatalságától vagy öregségétől.
  3. Míg sül a kacsa, a vöröskáposztát apró szeletekre vágjuk, majd a lábosba olívalolajat teszünk egy kis cukorral, melyet karamellizálunk, ráhelyezzük a káposztát pici sóval, köménnyel, és fedő alatt pároljuk. Amikor már puhább a káposzta, akkor rátesszük az ecetet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 160 perc
  • Receptkönyvben: 210
  • Tegnapi nézettség: 32
  • 7 napos nézettség: 605
  • Össznézettség: 128936
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 10.

Ajánló

Ajánlok hozzá hideg világos sört!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kaptunk egy kacsát, aminek a húsos részét megsütöttük, a csontos részét és a belsőségét levesnek főztük meg. Ízletes és laktató finomság, próbáld ki!

Hozzávalók

A kacsához

A krumplihoz

A káposztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...