Ezt főzheted – 31 októberi finomság, a ti receptkönyveitekből ellesve

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Most októberi, őszi finomságokat hoztunk nektek! Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

  1. 1.

    Sütőtökgnocchi

  2. 2.

    Sütőben sült tócsni

  3. 3.

    Édesburgonyarizs egzotikus gombával

  4. 4.

    Édesburgonyás pizza

  5. 5.

    Hajdinás szabolcsi töltött káposzta

  6. 6.

    Fenséges sütőtökös rizottó

  7. 7.

    Babfasírt lilakáposztás karfiolpürével

  8. 8.

    Expressz kakaós csiga

  9. 9.

    Hajtogatott káposztás lepény

  10. 10.

    Paradicsomos csicseriborsóleves májgaluskával

  11. 11.

    Fetás édesburgonya

  12. 12.

    Narancsos édesburgonyamuffin

  13. 13.

    Thai laskagombaleves

  14. 14.

    Zöldségkrémleves Csiki Piroskától

  15. 15.

    Marcipános-körtés pite

  16. 16.

    Márai, avagy Gundel-palacsinta

  17. 17.

    Toszkán mandulás sütemény

  18. 18.

    Fűszeres tarja körtével és camemberttel

  19. 19.

    Őszi tészta kelbimbóval

  20. 20.

    Halloweeni törött üveges vörösbársony muffin

  21. 21.

    Sütőtökös zsemle

  22. 22.

    Zabkorpás zabkása idénygyümölccsel

  23. 23.

    Pácolt szőlő

  24. 24.

    Csevapcsicsa házi lepénnyel és ajvárral

  25. 25.

    Krumplitortilla baconnel és zöldségekkel

  26. 26.

    Szilvás-túrós morzsasüti

  27. 27.

    Tejszínes-tormás céklakrémleves

  28. 28.

    Szlovén krumplipüré babbal, azaz Matevž

  29. 29.

    Ana mákos tésztája

  30. 30.

    Kefires-szőlős kocka

  31. 31.

    Rakott kelbimbó Erika konyhájából

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...