Hajdinás szabolcsi töltött káposzta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Baroness konyhája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
67g hajdina229 kcal
-
100g sertéslapocka236 kcal
-
33g bacon131 kcal
-
33g napraforgó olaj295 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
5g fokhagyma7 kcal
-
100g paradicsomlé17 kcal
-
4 kcal
-
4g só0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
7g gulyáskrém8 kcal
-
800g káposzta160 kcal
Összesen
1108
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
200g hajdina686 kcal
-
300g sertéslapocka708 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
100g napraforgó olaj884 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
300g paradicsomlé51 kcal
-
11 kcal
-
11g só0 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
20g gulyáskrém24 kcal
-
2400g káposzta480 kcal
Összesen
3319
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
5.5g hajdina19 kcal
-
8.3g sertéslapocka20 kcal
-
2.8g bacon11 kcal
-
2.8g napraforgó olaj24 kcal
-
4.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
8.3g paradicsomlé1 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.6g gulyáskrém1 kcal
-
66.2g káposzta13 kcal
Összesen
92
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 40.8 g
Zsír
-
Összesen 67.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3970.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 319 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 273 mg
-
Foszfor 680 mg
-
Nátrium 2641 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 819 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 310 mg
-
D vitamin: 75 micro
-
K vitamin: 492 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 331 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 219 micro
-
β-karotin 888 micro
-
β-crypt 82 micro
-
Likopin 9037 micro
-
Lut-zea 507 micro
Összesen
1108
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 122.4 g
Zsír
-
Összesen 203.2 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 279 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11911.7 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 958 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 819 mg
-
Foszfor 2040 mg
-
Nátrium 7924 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 287 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 74 mg
VÍZ
-
Összesen 2457.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 281 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 931 mg
-
D vitamin: 226 micro
-
K vitamin: 1476 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 992 micro
-
Kolin: 470 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 657 micro
-
β-karotin 2665 micro
-
β-crypt 247 micro
-
Likopin 27111 micro
-
Lut-zea 1522 micro
Összesen
3319
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 328.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 219 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 67.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 748 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
92
kcal
Hozzávalók
-
100 ml napraforgó olaj
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 ek fűszerpaprika
Elkészítés
- A káposzta torzsáját kivágjuk és a leveleit fővővízben levelenként 1-2 perc alatt megpároljuk és tálba szedjük. Ha kihűlt, levelenként vágódeszkára terítjük, középen a vastag erét kivágjuk, a leveleket a nagyságuktól függően 4-3 vagy 2 részre vágjuk úgy, hogy a tenyerünkkel és a kinyújtott ujjainkkal megegyező méretű darabokat kapjunk.
- A hajdinát szűrőn leöblítjük és lecsöpögtetjük. Hozzáadjuk a darált húst és a kockázott bacont, az étolajjal késes aprítóban pépesre darált vörös- és fokhagymát, a fűszerpaprikát, a gulyáskrémet, a sót és a borsot valamint 100 ml paradicsomlevet. Széles mozdulatokkal alulról fölfelé és körkörösen egyneművé keverjük. Fontosak a simító kézmozdulatok, nem szabad gyúrni, mint a fasírtot, hogy a töltelék laza maradjon illetve a hajdina se sérüljön.
- Az apró levelekből csíkokat vágunk és a főzőedény aljára terítjük. Körkörös alakban a megtöltött levelekkel telepakoljuk. A töltésnél 1 evőkanálnyi adagokat porciózunk a bundákba. Cserépedényben sütőben vagy lábasban a tűzhelyen egyaránt főzhetjük. A főzés előtt a főzőedényt felöntjük annyi vízzel, hogy a töltelékeket ellepje, megsózzuk és a maradék paradicsomlevet ráöntjük. Ízlés szerint tehetünk még a főzőlevébe csípős paprikát és megszórhatjuk füstölt kolbászkarikákkal is.
- A megmaradt káposztaleveleket felcsíkozzuk és a töltelék tetejére szórjuk. Takarék lángon a fővéstől számítva 30 percig főzzük, a sütőben 1 órát sütjük. Tálalás előtt fedő alatt még 10 percet pihentetjük. Tejföllel vagy görög joghurttal szervírozzuk.
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 1301
- Feltöltés dátuma: 2022. december 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Baroness konyhája
96 recept