Hajdinás szabolcsi töltött káposzta
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
1108
Kalória
40.8g
Fehérje
95.7g
Szénhidrátok
67.7g
Zsír
819g
Víz
93g
Koleszterin
24.5g
Rost
25.5g
Cukor
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
67g hajdina229 kcal
-
100g sertéslapocka236 kcal
-
33g bacon131 kcal
-
33g napraforgó olaj295 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
5g fokhagyma7 kcal
-
100g paradicsomlé17 kcal
-
4 kcal
-
4g só0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
7g gulyáskrém8 kcal
-
800g káposzta160 kcal
Összesen
1108
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
200g hajdina686 kcal
-
300g sertéslapocka708 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
100g napraforgó olaj884 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
300g paradicsomlé51 kcal
-
11 kcal
-
11g só0 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
20g gulyáskrém24 kcal
-
2400g káposzta480 kcal
Összesen
3319
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
5.5g hajdina19 kcal
-
8.3g sertéslapocka20 kcal
-
2.8g bacon11 kcal
-
2.8g napraforgó olaj24 kcal
-
4.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
8.3g paradicsomlé1 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.6g gulyáskrém1 kcal
-
66.2g káposzta13 kcal
Összesen
92
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 40.8 g
Zsír
-
Összesen 67.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3970.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 319 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 273 mg
-
Foszfor 680 mg
-
Nátrium 2641 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 25 mg
Víz
-
Összesen 819 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 310 mg
-
D vitamin: 75 micro
-
K vitamin: 492 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 331 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 219 micro
-
β-karotin 888 micro
-
β-crypt 82 micro
-
Likopin 9037 micro
-
Lut-zea 507 micro
Összesen
1108
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 122.4 g
Zsír
-
Összesen 203.2 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 51 g
-
Koleszterin 279 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11911.7 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 958 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 819 mg
-
Foszfor 2040 mg
-
Nátrium 7924 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 287 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 74 mg
Víz
-
Összesen 2457.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 281 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 931 mg
-
D vitamin: 226 micro
-
K vitamin: 1476 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 992 micro
-
Kolin: 470 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 657 micro
-
β-karotin 2665 micro
-
β-crypt 247 micro
-
Likopin 27111 micro
-
Lut-zea 1522 micro
Összesen
3319
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 328.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 219 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 67.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 748 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
92
kcal
Elkészítés
- A káposzta torzsáját kivágjuk és a leveleit fővővízben levelenként 1-2 perc alatt megpároljuk és tálba szedjük. Ha kihűlt, levelenként vágódeszkára terítjük, középen a vastag erét kivágjuk, a leveleket a nagyságuktól függően 4-3 vagy 2 részre vágjuk úgy, hogy a tenyerünkkel és a kinyújtott ujjainkkal megegyező méretű darabokat kapjunk.
- A hajdinát szűrőn leöblítjük és lecsöpögtetjük. Hozzáadjuk a darált húst és a kockázott bacont, az étolajjal késes aprítóban pépesre darált vörös- és fokhagymát, a fűszerpaprikát, a gulyáskrémet, a sót és a borsot valamint 100 ml paradicsomlevet. Széles mozdulatokkal alulról fölfelé és körkörösen egyneművé keverjük. Fontosak a simító kézmozdulatok, nem szabad gyúrni, mint a fasírtot, hogy a töltelék laza maradjon illetve a hajdina se sérüljön.
- Az apró levelekből csíkokat vágunk és a főzőedény aljára terítjük. Körkörös alakban a megtöltött levelekkel telepakoljuk. A töltésnél 1 evőkanálnyi adagokat porciózunk a bundákba. Cserépedényben sütőben vagy lábasban a tűzhelyen egyaránt főzhetjük. A főzés előtt a főzőedényt felöntjük annyi vízzel, hogy a töltelékeket ellepje, megsózzuk és a maradék paradicsomlevet ráöntjük. Ízlés szerint tehetünk még a főzőlevébe csípős paprikát és megszórhatjuk füstölt kolbászkarikákkal is.
- A megmaradt káposztaleveleket felcsíkozzuk és a töltelék tetejére szórjuk. Takarék lángon a fővéstől számítva 30 percig főzzük, a sütőben 1 órát sütjük. Tálalás előtt fedő alatt még 10 percet pihentetjük. Tejföllel vagy görög joghurttal szervírozzuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 35 perc
- Főzés ideje: 90 perc
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!