Márai, avagy Gundel-palacsinta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szakál Benjámin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 31% Zsír
Töltelék
-
67g dió436 kcal
-
30g narancslé14 kcal
-
2g narancshéj2 kcal
-
25g méz76 kcal
-
290 kcal
-
33g tej19 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
Palacsinta
-
55g tojás69 kcal
-
166 kcal
-
3g édesítőszer0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
30g teavaj215 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1440
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 31% Zsír
Töltelék
-
200g dió1308 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
75g méz228 kcal
-
869 kcal
-
100g tej56 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
Palacsinta
-
165g tojás208 kcal
-
498 kcal
-
10g édesítőszer0 kcal
-
300g tej168 kcal
-
90g teavaj645 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4320
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 31% Zsír
Töltelék
-
13.9g dió91 kcal
-
6.3g narancslé3 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
5.2g méz16 kcal
-
10.4g cukormentes csokoládé60 kcal
-
7g tej4 kcal
-
7g habtejszín20 kcal
Palacsinta
-
11.5g tojás14 kcal
-
10.4g teljes kiőrlésű liszt35 kcal
-
0.7g édesítőszer0 kcal
-
20.9g tej12 kcal
-
6.3g teavaj45 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
300
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.3 g
Zsír
-
Összesen 105.9 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 282 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1192.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 299 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 177 mg
-
Foszfor 522 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.5 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 103.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 379 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 198 mg
-
Retinol - A vitamin: 370 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 49 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 394 micro
Összesen
1440
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94 g
Zsír
-
Összesen 317.7 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 102 g
-
Koleszterin 845 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3576.8 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 897 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 530 mg
-
Foszfor 1566 mg
-
Nátrium 465 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 298.4 g
-
Cukor 162 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 311.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1138 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 142 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 338 micro
-
Kolin: 593 mg
-
Retinol - A vitamin: 1110 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 260 micro
-
β-crypt 146 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1182 micro
Összesen
4320
kcal
- 9% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
300
kcal
Hozzávalók
Töltelék
-
200 g dió
-
1 narancsból nyert narancslé
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
3 ek méz
-
1 dl habtejszín
Palacsinta
-
3 db tojás
-
150 g teljes kiőrlésű liszt
-
10 g édesítőszer
-
3 csipet só
Elkészítés
Töltelék
- A diókrémhez a diót 170 fokos, előmelegített sütőben aranybarnára pörköljük, kb. 20-25 perc alatt. Ha elkészültünk vele, egy szűrőbe tesszük és annyi héjat rázunk-dörzsölünk le róla, amennyit csak tudunk. Ezután konyhai aprítógépben, vagy diódarálóval ledaráljuk.
- A mézet a reszelt narancshéjjal és levével melegítjük. A végén, mikor már nem forraljuk, összekeverjük a dióval, amíg kellemesen krémes, lágyan kenhető állagú lesz. Ha elkészültünk, félrerakjuk tálalásig.
- A csokoládét felolvasztjuk vízgőz felett, egy-két csipet sóval, majd vékony sugárban hozzácsurgatjuk a tejet és a tejszínt, közben folyamatosan kevergetjük, hogy a csokoládé maradéktalanul selymes és sima legyen.Tartsuk langyosan tálalásig.
Palacsinta
- A palacsintához a tojást habosra keverjük a cukorral, csipet sóval, hozzáadjuk a lisztet, a tejet, majd simára keverjük. Serpenyőben megbarnítjuk a vajat, ezt is a félkész tésztához keverjük.
- Legvégén adjuk hozzá az ásványvizet, majd 40 percet pihentetjük a kész palacsintatésztát. Palacsintasütőben klasszikus módon palacsintákat sütünk, míg el nem fogy a tészta.
- A diókrémmel egyenletesen, vékonyan megkenjünk a palacsintákat, majd a két szélét felhajtjuk, az így kapott téglalapot pedig felgörgetjük.
- Langyos csokoládészósszal gazdagon meglocsolva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 6287
- Feltöltés dátuma: 2022. március 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
Szakál Benjámin
22 recept