Fetás édesburgonya
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
441
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
1762
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.8 g
Zsír
-
Összesen 26.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1620.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 376 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 337 mg
-
Nátrium 811 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 178.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1362 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 15405 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
441
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.2 g
Zsír
-
Összesen 104.8 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 223 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6482.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 1502 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 315 mg
-
Foszfor 1350 mg
-
Nátrium 3246 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 161.9 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 714 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5446 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 176 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 61619 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
1762
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 486.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 244 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 409 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 4623 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
132
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az édesburgonyát meghámozzuk, falatnyi darabokra vágjuk.
- A kakukkfüvet megmossuk, jól lerázzuk, a leveleket letépkedjük. Az olívaolajhoz keverjük a kakukkfű leveleket, sóval, borssal ízesítjük.
- Az édesburgonyát leöntjük a fűszeres olajjal, jól összekeverjük, tűzállótálba öntjük. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és egyszer-kétszer átforgatva kb. 25 percet sütjük.
- Rámorzsoljuk a fetát, megszórjuk a fenyőmaggal, meglocsoljuk a citromlével, és további 20 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 542
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 61
- Össznézettség: 35355
- Feltöltés dátuma: 2016. január 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Köretként vagy önálló ételként egyaránt nagyon finom.