r
Nosalty Logó

Paradicsomos csicseriborsóleves májgaluskával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Iluska
Paradicsomos csicseriborsóleves májgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Leves

Májgaluska

Összesen 435 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Leves

Májgaluska

Összesen 1734 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Leves

Májgaluska

Összesen 47 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1094.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    805.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3588 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3270 micro
  • α-karotin
    1240 micro
  • β-karotin
    3198 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6820 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 435 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    97.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    796 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4377.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    601 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    1567 mg
  • Nátrium
    1610 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    3220.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14354 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    52 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    890 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13081 micro
  • α-karotin
    4961 micro
  • β-karotin
    12790 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    27280 micro
  • Lut-zea
    825 micro
Összesen 1734 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    133 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    733 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 47 kcal

Hozzávalók

Leves

Májgaluska

Elkészítés

Leves

  1. Az apróra vágott hagymát a zsiradékon megdinszteljük, hozzátesszük a zöldségeket (répát, fehérrépát, zellert), amit kisebbre vagdostunk. Pároljuk, közben kevergetve.
  2. Meghintjük a liszttel, átkavarjuk majd hozzáadjuk a paradicsompürét, elkeverjük, és felengedjük vízzel. Kb. 30 perc után hozzátehetjük a csicseriborsót(ami nálam üveges kiszerelésű). A fokhagymát is beletörjük. Ízesítjük a fűszerekkel. Hozzáöntjük a paradicsomlevet is. Időnként megkeverve puhára főzzük.
  3. Kiszedünk a léből és ebbe szaggatjuk bele az időközben elkészített májgaluskát.
  4. Tálalásnál szedünk a készre főzött galuskából. Jó étvágyat!!

Májgaluska

  1. A májat ledaráljuk, hozzáadjuk a lisztet, tojást, apróra reszelt/nyomott hagymákat, fűszereket.
  2. Jól elkeverjük, és a forrásban lévő levesből elvett lébe szaggatjuk, pár perc főzés és kész.
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 829
  • Feltöltés dátuma: 2023. június 20.

Ajánló

Azért érdemes kicsivel több vízzel felereszteni a levesünket, mert a májgaluskának úgy is szedünk ki a léből!! Mindig üveges csicseriborsót vásárolok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel állandóan főzök valamit, nem volt nehéz ezt a gazdag ételt elkészíteni. Rájöttem, hogy ha bármilyen zöldséges levesbe paradicsomlé, vagy püré kerül, sokkal jobb az íze. Én a fűszerekkel sem spórolok, hisz azok adják egy étel ízét. A csicseriborsó pedig egészséges, sok fehérjét tartalmaz!! :-))))

Hozzávalók

Leves

Májgaluska

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...