r
Nosalty Logó

Narancsos édesburgonyamuffin

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Timcsi21
Narancsos édesburgonyamuffin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 708 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2828 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1143.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    615 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    6899 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 708 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    131.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4574.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    1186 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1793 mg
  • Nátrium
    1305 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    375.8 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    435.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    27595 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 2828 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2425 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az édesburgonyát a héjában puhára főzzük, majd lehúzzuk a héját és burgonyanyomón áttörjük. Ezután szitába tesszük és hagyjuk a felesleges levét lecsöpögni. ( vagy : alufóliába csomagolva 200 °C - on megsütjük. )
  2. A tojást habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk, a sót, az olajat, a narancshéjat, a narancslevet, a fűszerkeveréket, a kihűlt pürét és a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A masszát szétosztjuk a 12 db - muffinpapírral bélelt formába és kb. 30 - 35 perc alatt - tűpróbáig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 871
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos édesburgonyamuffin
Timcsi21 11 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...