Hajtogatott káposztás lepény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
Tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
3 kcal
Töltelékhez
-
350g káposzta70 kcal
-
4g só0 kcal
-
27 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
1g fekete bors1 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
4g víz0 kcal
Tetejére
-
10g tojásfehérje5 kcal
Összesen
543
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
Tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
10g friss élesztő11 kcal
Töltelékhez
-
1400g káposzta280 kcal
-
14g só0 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
2g fekete bors5 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
16g víz0 kcal
Tetejére
-
40g tojásfehérje21 kcal
Összesen
2174
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
Tésztához
-
10.3g finomliszt38 kcal
-
5.2g vaj37 kcal
-
2.1g tojássárgája7 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.1g tejföl4 kcal
-
0.5g friss élesztő1 kcal
Töltelékhez
-
72.4g káposzta14 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
0.1g fekete bors0 kcal
-
2.1g tojásfehérje1 kcal
-
0.8g víz0 kcal
Tetejére
-
2.1g tojásfehérje1 kcal
Összesen
112
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1881.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 1453 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 303.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 236 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 103 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 216 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 217 micro
-
α-karotin 96 micro
-
β-karotin 170 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 205 micro
Összesen
543
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.9 g
Zsír
-
Összesen 114.9 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 673 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7527.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 113 mg
-
Kálcium 614 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 203 mg
-
Foszfor 766 mg
-
Nátrium 5811 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 244.6 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1215.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 943 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 410 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 864 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 679 micro
-
Kolin: 500 mg
-
Retinol - A vitamin: 868 micro
-
α-karotin 385 micro
-
β-karotin 680 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 820 micro
Összesen
2174
kcal
- 3% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 389.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 300 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
112
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
2 db tojássárgája
-
1 csipet só
-
2 ek tejföl
-
1 dkg friss élesztő
Töltelékhez
-
2 tk só
-
1.5 ek napraforgó olaj
-
1 db tojásfehérje
Tetejére
-
1 db tojásfehérje
Elkészítés
Tésztához
- A lisztet összedörzsöljük a vajjal. Hozzáadjuk az elmorzsolt élesztőt, a sót, a tojások sárgáját, valamint a tejfölt. Szép, egynemű tésztává gyúrjuk.
- A tésztát kettéosztjuk, és cipókat formálunk belőle. Negyed órát pihentetjük.
- Ezután a cipókat egyenként kinyújtjuk, és balról jobbra, majd alulról felfelé három részben összehajtogatjuk. Ismét pihentetjük negyed óráig. A műveletet még egyszer megismételjük.
Töltelékhez
- A fejes káposztát apró kockákra vágjuk (én így szoktam, majd éles késsel még aprítom egy kicsit, ahogy a petrezselymet szokás). Egy nagy tálba tesszük a vagdalékot, és rátesszük a sót.
- Amikor levet engedett, kicsavarjuk belőle a sós levet. Az olajat egy nagyobb lábasban felforrósítjuk, és aranybarnára pirítjuk benne a cukrot. Ezután beletesszük a kifacsart káposztát. Jól összekeverjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, tegyünk hozzá egy-két kanál vizet.
- Amikor elkészült, szórjuk meg őrölt borssal. Tegyük félre hűlni.
- Az egyik összehajtogatott tésztát nyújtsuk vékony lappá (26x26 cm), és tegyük egy tepsibe. Ezután 2-3 csipet sóval verjük kemény habbá a tojásfehérjét. Óvatos mozdulatokkal keverjük össze a kihűlt káposztával.
- A tölteléket kenjük rá a kinyújtott tésztára, és fedjük be a másik tésztalappal, amit szintén vékony lappá nyújtottunk.
Tetejére
- A tésztát kenjük meg tojásfehérjével, majd itt-ott szurkáljuk meg villával.
- Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük, majd kockákra vágva, langyosan kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x40
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 3795
- Feltöltés dátuma: 2015. december 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lizinka_
604 recept
Ez egy feledésbe merült recept édesanyámtól. Mostanában jutott eszembe, hogy régebben sokszor készítettem. Borsos és sós egyszerre, valamint kicsit édes is. Nagyszerű fogás egy édes leves után, de vendégvárónak is kitűnő.