r
Nosalty Logó

Hajtogatott káposztás lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Hajtogatott káposztás lepény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 543 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 2174 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 112 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1881.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    1453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    216 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    96 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 543 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    114.9 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7527.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    766 mg
  • Nátrium
    5811 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.6 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1215.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    943 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    410 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    864 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    679 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    868 micro
  • α-karotin
    385 micro
  • β-karotin
    680 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    820 micro
Összesen 2174 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet összedörzsöljük a vajjal. Hozzáadjuk az elmorzsolt élesztőt, a sót, a tojások sárgáját, valamint a tejfölt. Szép, egynemű tésztává gyúrjuk.
  2. A tésztát kettéosztjuk, és cipókat formálunk belőle. Negyed órát pihentetjük.
  3. Ezután a cipókat egyenként kinyújtjuk, és balról jobbra, majd alulról felfelé három részben összehajtogatjuk. Ismét pihentetjük negyed óráig. A műveletet még egyszer megismételjük.

Töltelékhez

  1. A fejes káposztát apró kockákra vágjuk (én így szoktam, majd éles késsel még aprítom egy kicsit, ahogy a petrezselymet szokás). Egy nagy tálba tesszük a vagdalékot, és rátesszük a sót.
  2. Amikor levet engedett, kicsavarjuk belőle a sós levet. Az olajat egy nagyobb lábasban felforrósítjuk, és aranybarnára pirítjuk benne a cukrot. Ezután beletesszük a kifacsart káposztát. Jól összekeverjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, tegyünk hozzá egy-két kanál vizet.
  3. Amikor elkészült, szórjuk meg őrölt borssal. Tegyük félre hűlni.
  4. Az egyik összehajtogatott tésztát nyújtsuk vékony lappá (26x26 cm), és tegyük egy tepsibe. Ezután 2-3 csipet sóval verjük kemény habbá a tojásfehérjét. Óvatos mozdulatokkal keverjük össze a kihűlt káposztával.
  5. A tölteléket kenjük rá a kinyújtott tésztára, és fedjük be a másik tésztalappal, amit szintén vékony lappá nyújtottunk.

Tetejére

  1. A tésztát kenjük meg tojásfehérjével, majd itt-ott szurkáljuk meg villával.
  2. Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük, majd kockákra vágva, langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3795
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hajtogatott káposztás lepény
Lizinka_ 604 recept

Ez egy feledésbe merült recept édesanyámtól. Mostanában jutott eszembe, hogy régebben sokszor készítettem. Borsos és sós egyszerre, valamint kicsit édes is. Nagyszerű fogás egy édes leves után, de vendégvárónak is kitűnő.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...