r
Nosalty Logó

Szilvás-túrós morzsasüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Szilvás-túrós morzsasüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Szilvaréteg

Túrókrémes réteg

Összesen 598 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Szilvaréteg

Túrókrémes réteg

Összesen 4785 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Szilvaréteg

Túrókrémes réteg

Összesen 201 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    626.6 g
  • Cink
    147 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    113 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    68 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 598 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.7 g

Zsír

  • Összesen
    188 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5013 g
  • Cink
    1175 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    570 mg
  • Vas
    908 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1637 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    46 mg
  • Mangán
    39 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    642.7 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1150.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1378 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    113 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    541 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1577 micro
  • β-crypt
    260 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1301 micro
Összesen 4785 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.5 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

Tészta

Szilvaréteg

Túrókrémes réteg

Elkészítés

Tészta

  1. A vajat folyékonyra olvasztjuk. A száraz hozzávalókat egy keverőtálban összevegyítjük, majd beleütjük a tojást, és belecsorgatjuk az olvadt vajat.
  2. A robotgép dagasztóspiráljával összedolgozzuk. Nem fog egyneművé összeállni, morzsás marad. Kb. olyan tésztát kapunk, mint a sajttorta alapja.
  3. A tészta 3/4 részét beledöngöljük egy kapcsos tortaformába, kis peremet is emelve körben a szélén.

Szilvaréteg

  1. A kimagozott, félbevágott szilvát a cukorral elkeverjük, és alacsony lángon felfőzzük. Ha túl kevés levet eresztene, 1-2 evőkanál vízzel pótoljuk.
  2. A keményítőt a vízzel elkeverjük, és folyamatos keverés közben a szilvához adjuk. Még egyet forralunk rajta, és ha besűrűsödött, kihűtjük.

Túrókrémes réteg

  1. A két tojást a cukorral (vagy cukorpótlóval) habosra kavarjuk, majd hozzáadunk egy csomag főzős vaníliapudingport, a túrót, a citromlevet és egy kis doboz görög joghurtot.
  2. A sütőformába elegyengetett rétegen elosztjuk a kihűlt szilvaréteget. A szilvás rétegre rásimítjuk a túrós krémet, és a maradék 1/4 morzsatésztát rámorzsoljuk.
  3. Közepes tűznél légkeveréssel kb. 45 percig sütjük. Tejszínhabbal is kínálhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 283
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 14593
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 10.

Ajánló

A  tésztában és a szilvás rétegben kókuszvirág cukrot használtam, ami nagyon kellemesen karamelles ízt ad, viszont barna színű.  A túrókrémben éppen ezért nyírfacukor került, hogy a színét ne sötétítse.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás-túrós morzsasüti
Tomatotree 262 recept

Itt a szilvaszezon!

Hozzávalók

Tészta

Szilvaréteg

Túrókrémes réteg

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...