Marcipános-körtés pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
862
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
5175
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 46.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.2 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 92.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
862
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 78.4 g
Zsír
-
Összesen 278.7 g
-
Telített zsírsav 88 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 503 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1588.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 248 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 260 mg
-
Foszfor 813 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 595.1 g
-
Cukor 348 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 556.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1110 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 263 mg
-
Retinol - A vitamin: 1084 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 325 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 535 micro
Összesen
5175
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 96.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 33.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
313
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, majd szitáljuk át.
- Ezután adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni.
- Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, és a darált diót, majd adjuk hozzá az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (amennyiben szükséges 1 ek hideg vizet adjunk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk)
- Az összegyúrt tésztának csippentsük le az 1/3 részét, csomagoljuk be folpack fóliába, és tegyük be a hűtőbe felhasználásig.
- A nagyobb tésztagombócot nyújtsuk ki piteforma méretűre, és béleljük ki vele a formát.
- A marcipánt egy nagyobb lyukú reszelőn, egyenletesen reszeljük rá a piteformában lévő tésztára.
- A körtét hámozzuk meg, vágjuk ketté, vájjuk ki a magházat, majd vágjuk fel vastagabb cikkekre.
- Ezután a körtecikkeket helyezzük rá a marcipán tetejére úgy, hogy mindenhol befedje, majd szórjuk meg a vaníliás cukor, és az őrölt fahéj keverékével.
- Ezután vegyük ki a hűtőből a félretett tésztát, nyújtsuk ki, majd helyezzük rá a formára, tenyérrel kissé lapogassuk le, és villával több helyen böködjük meg mielőtt betennénk a sütőbe.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre.
- A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni.
- Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. A tészta finom omlós, a marcipánhoz pedig nagyon jól illik a vaníliás-fahéjas körte.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 708
- Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
Gizi
379 recept
Az őszi gyümölcsök közül az egyik kedvencem a körte, így szívesen sütök vele pitét. A pite tésztája finom omlós, a marcipánhoz pedig nagyon jól illik a vaníliás-fahéjas körte.