Halloweeni törött üveges vörösbársony muffin
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Picipiros
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 3% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
36g finomliszt130 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
28g margarin203 kcal
-
30g író12 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
2 kcal
-
2g vaníliaaroma0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Töltelék
-
33g eperdzsem93 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Díszítés
-
83g habtejszín243 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
8g eperszörp25 kcal
Összesen
937
kcal
- 3% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
215g finomliszt783 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
170g margarin1219 kcal
-
177g író71 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
11 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
0 kcal
-
2g só0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Töltelék
-
200g eperdzsem556 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Díszítés
-
500g habtejszín1460 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
50g eperszörp152 kcal
Összesen
5622
kcal
- 3% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
12g finomliszt44 kcal
-
11.1g cukor43 kcal
-
9.5g margarin68 kcal
-
9.9g író4 kcal
-
9.2g tojás12 kcal
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.6g vaníliaaroma0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Töltelék
-
11.1g eperdzsem31 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Díszítés
-
27.8g habtejszín81 kcal
-
5.6g cukor22 kcal
-
2.8g eperszörp8 kcal
Összesen
314
kcal
- 3% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 51.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 667.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 211 mg
-
Nátrium 262 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111.6 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 117.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 507 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 488 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 223 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
937
kcal
- 3% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 59.1 g
Zsír
-
Összesen 310.4 g
-
Telített zsírsav 129 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 118 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 1102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4003.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 866 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 1264 mg
-
Nátrium 1569 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 669.6 g
-
Cukor 457 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 702.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3044 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 236 micro
-
K vitamin: 173 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 606 mg
-
Retinol - A vitamin: 2931 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1339 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 771 micro
Összesen
5622
kcal
- 3% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 170 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 163 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
314
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
215 g finomliszt
-
200 g cukor
-
170 g margarin
-
3 db tojás
-
2 teáskanál vaníliaaroma
-
0.3 teáskanál szódabikarbóna
-
0.3 teáskanál só
-
1 tk sütőpor
Töltelék
-
200 g eperdzsem
Díszítés
-
500 ml habtejszín
-
100 g cukor
-
50 ml eperszörp
Elkészítés
Tészta
- A margarint és a cukrot egy tálba töltjük és elektromos habverővel 3 percig verjük. Ezután gyors fokozaton hozzáadjuk a tojásokat, 1 percig verjük, majd lassú fokozat mellett hozzáöntjük a vaníliaaromát, az írót és az ételfestéket.
- Egy másik edényben elkeverjük a többbi száraz hozzávalót, majd fokozatosan hozzáadjuk a nedves hozzávalókból álló keveréket. Lassú fokozaton simára keverjük.
- Muffinos papírformákba töltjük, majd előmelegített sütőben 170 C-on 20 percig sütjük, rácson hűlni hagyjuk.
Töltelék
- Amikor kihűlt, közepükből kivágunk egy-egy ujjnyi vastag és mély darabot (itt fém kürtőcske formát használtam), majd pici ételfestékkel elkevert eper dzsemmel töltjük meg.
Díszítés
- A tejszínt felverjük, csillagvégű habzsákból halmokat nyomunk a muffinok tetejére. A kristálycukrot vékony rétegben alacsony fokozaton felolvasztjuk, majd mielőtt elkezdene barnulni, gyorsan egy szilikon lapra öntjük és egy gyors mozdulattal, spatulával elterítjük. Ha megszilárdult, óvatosan kis darabokat tördelünk le belőle és a muffin habjába szúrkáljuk, tetejét eperszörppel locsoljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 749
- Feltöltés dátuma: 2022. október 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Picipiros
76 recept
18 db muffin készül az adagból.