r
Nosalty Logó

Babfasírt lilakáposztás karfiolpürével

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Babfasírt lilakáposztás karfiolpürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Babfasírt

Zöldségpüré

Összesen 555 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Babfasírt

Zöldségpüré

Összesen 2220 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Babfasírt

Zöldségpüré

Összesen 74 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1261.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    577 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 555 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5046.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    1601 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    985 mg
  • Foszfor
    1848 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    376.1 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    102 mg

VÍZ

  • Összesen
    1672.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    595 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1010 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2307 micro
  • Kolin:
    679 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    557 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 2220 kcal
  • 6% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 74 kcal

Hozzávalók

Babfasírt

Zöldségpüré

Elkészítés

Babfasírt

  1. A hagymákat megtisztítjuk, majd a babbal együtt leturmixoljuk. Ezután hozzáadjuk a fűszereket, a tojást és a lisztet és alaposan elkeverjük egymással.
  2. A masszát 20-30 percig állni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük 180 C fokra. A masszát 5 részletben sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk és elegyengetjük. Ezután körülbelül 20 percig sütjük.

Zöldségpüré

  1. A püréhez a karfiolt rózsákra bontjuk, a káposztát pedig nagyobb szeletekre vágjuk. Felteszünk egy nagy adag vizet forrni, majd mikor elérte a forráspontot beletesszük a zöldségeket és körülbelül 20-25 perc alatt puhára főzzük.
  2. Ha megfőtt leszűrjük a levét, majd konyhai robotgépben alaposan összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd sóval borssal ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 631
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Babfasírt lilakáposztás karfiolpürével
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Babfasírt

Zöldségpüré

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...