31 étel októberre, amit (nem csak) az ősszel muszáj elkészítened

Megdöbbentő, de elérkezett az október, és vele együtt a jellegzetesen szezonális, gyönyörű őszi színekben pompázó zöldségek és gyümölcsök: sütőtök, batáta, avagy édesburgonya, káposzta, cékla, gomba, szilva, körte, (birs)alma vár rátok, mi pedig a leggyönyörűbb receptekkel csábítunk titeket főzésre és sütésre ebben a hónapban is!

  1. 1.

    Puha burgonyafánk

  2. 2.

    Szilvás-pudingos ökörszem

  3. 3.

    Gombás borjútokány

  4. 4.

    Sütőtökös francia krémes

  5. 5.

    Krumplis focaccia

  6. 6.

    Puha káposztás csiga

  7. 7.

    Piri-piri csirke

  8. 8.

    Szőlős rétes borsodóval

  9. 9.

    Céklacarpaccio naranccsal, fetával

  10. 10.

    Sütőtökgnocchi pirított gombákkal és gombamártással

  11. 11.

    Sütőtökös rácsos linzer

  12. 12.

    Klasszikus csirkepörkölt

  13. 13.

    Körtés-kéksajtos gnocchi

  14. 14.

    Chai masala mix, a fűszeres teakeverék

  15. 15.

    Sütőtökös tiramisu

  16. 16.

    Kelkáposzta-steak céklás bulgurral

  17. 17.

    Olasz lencseleves parmezánkrémes rókagombával

  18. 18.

    Aromás posírozott birsalma

  19. 19.

    Klasszikus sáfrányos rizottó

  20. 20.

    Forralt boros körtekenyér

  21. 21.

    Gombás-spenótos polentatorta

  22. 22.

    Vajban sült lazac, írós-fokhagymás édesburgonyapürével és citromos spenóttal

  23. 23.

    Kiadós pulykahúsleves

  24. 24.

    Fügés-diós baklava

  25. 25.

    Almás-kéksajtos kukoricasaláta

  26. 26.

    Klasszikus paradicsomos káposzta

  27. 27.

    Almavajas tekercsek

  28. 28.

    La ribollita, a toszkán babos-keles egytál

  29. 29.

    Őszi almás zabkása

  30. 30.

    Vegán édesburgonya-curry

  31. 31.

    Gyors kolbászos tarhonyaleves

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...