La ribollita, a toszkán babos-keles egytál
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 2% Zsír
A bableveshez
-
67g fehérbab222 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
1g rozmaring2 kcal
-
250g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
A zöldséges raguhoz
-
28g fehér hagyma10 kcal
-
13g sárgarépa5 kcal
-
2 kcal
-
17g burgonya10 kcal
-
33g kelkáposzta7 kcal
-
33g fodros kel0 kcal
-
11 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
50g kenyér137 kcal
Összesen
478
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 2% Zsír
A bableveshez
-
400g fehérbab1332 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
1500g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
A zöldséges raguhoz
-
170g fehér hagyma62 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
10 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
200g kelkáposzta43 kcal
-
200g fodros kel0 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
300g kenyér822 kcal
Összesen
2864
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 2% Zsír
A bableveshez
-
11.4g fehérbab38 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.2g rozmaring0 kcal
-
42.9g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
A zöldséges raguhoz
-
4.9g fehér hagyma2 kcal
-
2.3g sárgarépa1 kcal
-
2.3g halványító zeller0 kcal
-
2.9g burgonya2 kcal
-
5.7g kelkáposzta1 kcal
-
5.7g fodros kel0 kcal
-
11.4g konzerv paradicsom2 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
8.6g kenyér24 kcal
Összesen
82
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 22.8 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1102.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 285 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 174 mg
-
Foszfor 312 mg
-
Nátrium 291 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 418.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 343 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 413 micro
-
β-karotin 1367 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1830 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
478
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 136.9 g
Zsír
-
Összesen 67.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6612.6 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 1709 mg
-
Vas 58 mg
-
Magnézium 1044 mg
-
Foszfor 1872 mg
-
Nátrium 1749 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 447.8 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 94 mg
VÍZ
-
Összesen 2512.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 796 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 141 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 220 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2056 micro
-
Kolin: 399 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 8202 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 10981 micro
-
Lut-zea 993 micro
Összesen
2864
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 71.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 71 micro
-
β-karotin 235 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 314 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
82
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A bableveshez
-
3 ek olívaolaj
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 szál rozmaring
-
1500 ml víz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 db babérlevél
A zöldséges raguhoz
-
1 nagy db fehér hagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
2 közepes szár halványító zeller
-
1 közepes db burgonya
-
200 g kelkáposzta
-
200 g fodros kel
-
3 ek olívaolaj
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 ek kakukkfű
Elkészítés
A bableveshez
- A szárazbabot a főzés előestéjén beáztatjuk, másnap leszűrjük és hideg vízzel átmossuk. Egy fazékban átmelegítjük az olajat, majd megfuttatjuk rajta a fokhagymát, rozmaringot és babérlevelet. Belezúdítjuk a babot is, majd felöntjük a vízzel.
- Felforraljuk, majd közepes lángon, fedő alatt puhára főzzük a babot. Csak a végén sózzuk-borsozzuk, mert a sótól kemények lesznek a babszemek. A fűszereket és a bab egyharmadát kihalásszuk, majd leturmixoljuk a levest. Félretesszük.
A zöldséges raguhoz
- A hagymát meghámozzuk, kockákra vágjuk, a répát, zellert és burgonyát pedig tetszőlegesen kisebb darabokra. A kelkáposztát vékony szálakra szeljük, a fodros kel belső szárát kivágjuk, majd durván felaprítjuk.
- Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd jöhet a répa és zeller, majd 10 perc párolás után a burgonya is. Ha ezek kissé megpuhultak, a fazékba nyomkodjuk a kezünkkel a konzerv paradicsomot. Az alaphoz öntjük a turmixolt bablevest és a főtt babszemeket is. Ekkor jöhet a kelkáposzta és a fodros kel. Elkeverjük az egészet, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, közepes lángon nagyjából 25-30 percig főzzük, míg minden meg nem puhul.
- Egy nagy tál aljára szedünk a raguból, majd ráteszünk egy réteg szeletelt, száraz kenyeret. Így folytatjuk a rétegezést, míg el nem fogy minden. Az egész tetejére ragu kerüljön. Lefedjük a tálat és minimum 2 órára a hűtőbe tesszük. Adhatunk neki akár egy egész éjszakát is, hogy összeérjenek az ízek.
- A pihentetés után újramelegítjük a ragut, majd olívaolajjal, kakukkfűvel és igény szerint további kenyérrel tálaljuk.
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 55
- Össznézettség: 7300
- Feltöltés dátuma: 2024. január 23.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
laktózmentes receptek
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Lakos Benedek
373 recept
A cucina povera, azaz a szegények konyhájának remekműve ez az olasz egytálétel. A Toszkánában népszerű fogás kiváló módja a száraz kenyér megmentésének, ezen kívül pedig egy borzasztóan laktató és tartalmas (önmagában vegán) étek. A hideg téli hónapokra kiváló választás.