r
Nosalty Logó

La ribollita, a toszkán babos-keles egytál

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Lakos Benedek
La ribollita, a toszkán babos-keles egytál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A bableveshez

A zöldséges raguhoz

Összesen 478 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A bableveshez

A zöldséges raguhoz

Összesen 2864 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A bableveshez

A zöldséges raguhoz

Összesen 82 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1102.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    1367 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1830 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 478 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    136.9 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6612.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1709 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    1044 mg
  • Foszfor
    1872 mg
  • Nátrium
    1749 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.8 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    94 mg

VÍZ

  • Összesen
    2512.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    796 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2056 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    8202 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10981 micro
  • Lut-zea
    993 micro
Összesen 2864 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    314 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

A bableveshez

A zöldséges raguhoz

Elkészítés

A bableveshez

  1. A szárazbabot a főzés előestéjén beáztatjuk, másnap leszűrjük és hideg vízzel átmossuk. Egy fazékban átmelegítjük az olajat, majd megfuttatjuk rajta a fokhagymát, rozmaringot és babérlevelet. Belezúdítjuk a babot is, majd felöntjük a vízzel.
  2. Felforraljuk, majd közepes lángon, fedő alatt puhára főzzük a babot. Csak a végén sózzuk-borsozzuk, mert a sótól kemények lesznek a babszemek. A fűszereket és a bab egyharmadát kihalásszuk, majd leturmixoljuk a levest. Félretesszük.

A zöldséges raguhoz

  1. A hagymát meghámozzuk, kockákra vágjuk, a répát, zellert és burgonyát pedig tetszőlegesen kisebb darabokra. A kelkáposztát vékony szálakra szeljük, a fodros kel belső szárát kivágjuk, majd durván felaprítjuk.
  2. Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd jöhet a répa és zeller, majd 10 perc párolás után a burgonya is. Ha ezek kissé megpuhultak, a fazékba nyomkodjuk a kezünkkel a konzerv paradicsomot. Az alaphoz öntjük a turmixolt bablevest és a főtt babszemeket is. Ekkor jöhet a kelkáposzta és a fodros kel. Elkeverjük az egészet, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt, közepes lángon nagyjából 25-30 percig főzzük, míg minden meg nem puhul.
  3. Egy nagy tál aljára szedünk a raguból, majd ráteszünk egy réteg szeletelt, száraz kenyeret. Így folytatjuk a rétegezést, míg el nem fogy minden. Az egész tetejére ragu kerüljön. Lefedjük a tálat és minimum 2 órára a hűtőbe tesszük. Adhatunk neki akár egy egész éjszakát is, hogy összeérjenek az ízek.
  4. A pihentetés után újramelegítjük a ragut, majd olívaolajjal, kakukkfűvel és igény szerint további kenyérrel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 7300
  • Feltöltés dátuma: 2024. január 23.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: laktózmentes receptek
további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek
La ribollita, a toszkán babos-keles egytál
Lakos Benedek 373 recept

A cucina povera, azaz a szegények konyhájának remekműve ez az olasz egytálétel. A Toszkánában népszerű fogás kiváló módja a száraz kenyér megmentésének, ezen kívül pedig egy borzasztóan laktató és tartalmas (önmagában vegán) étek. A hideg téli hónapokra kiváló választás.

Hozzávalók

A bableveshez

A zöldséges raguhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...