r
Nosalty Logó

Sütőtökös francia krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Sütőtökös francia krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A krémhez

A tejszínhabhoz

Az összeállításhoz

Összesen 691 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A krémhez

A tejszínhabhoz

Az összeállításhoz

Összesen 6210 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A krémhez

A tejszínhabhoz

Az összeállításhoz

Összesen 234 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    262 micro
  • β-karotin
    1360 micro
  • β-crypt
    1073 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 691 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    143.6 g

Zsír

  • Összesen
    354.2 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2042 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4379.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1407 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1067 mg
  • Nátrium
    1573 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    617 g
  • Cukor
    359 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    791.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3864 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    393 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    1103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2343 micro
  • α-karotin
    2357 micro
  • β-karotin
    12241 micro
  • β-crypt
    9661 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1334 micro
Összesen 6210 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    362 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 234 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A krémhez

A tejszínhabhoz

Az összeállításhoz

Elkészítés

A krémhez

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat pedig simára keverjük a cukorral, liszttel és 100 milliliter tejjel. A maradék tejet felmelegítjük a vaníliával (ne forraljuk, csak kézmeleg legyen), majd fokozatosan és óvatosan, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tojásos keverékhez (ezzel hőkiegyenlítést végzünk). Az egészet visszaöntjük a fazékba, majd alacsony lángon sűrű krémet főzünk belőle.
  2. Miután teljesen kihűlt a sárgakrém, elkeverjük a sütőtökpürével és a fűszerekkel. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk óvatosan a tökös krémhez. Ekkor hozzáadjuk az expressz zselatint is és simára keverjük.

A tejszínhabhoz

  1. A tejszínt elkezdjük felverni a fahéjjal és a porcukorral, majd ha már félúton járunk, hozzáadjuk a zselatint is, ezzel pedig teljesen kemény habbá verjük.

Az összeállításhoz

  1. A leveles tésztából kivágunk két kicsit nagyobb lapot, mint amekkora a formánk (sülés közben összemegy). Villával megszurkáljuk őket, majd 180 fokon 15 perc alatt kisütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Az első lapot, ha kell, formára vágjuk, majd belehelyezzük a tepsi aljába. Rákanalazzuk a sütőtökös krémet, elegyengetjük, majd legalább 3 órára a hűtőbe tesszük dermedni. Érdemes tesztelni a további lépések előtt, hogy kellően beállt-e a krém.
  3. A megdermedt süteményt kivesszük a hűtőből, majd elegyengetjük rajta a tejszínhabot. Visszatesszük a hűtőbe.
  4. Elkészítjük a karamellt: egy serpenyőben megolvasztjuk a cukrot (kevergetés nélkül), majd hozzáöntjük a langyos tejszínt. Hagyjuk felforrni, majd simára főzzük, a végén hozzáadjuk a vajat és a fahéjat is. A még forró karamellt a második lapra öntjük és elegyengetjük.
  5. Enyhén dermedni hagyjuk, majd a karamellás tésztát akkora lapokra vágjuk, amekkora krémeseket szeretnénk szelni. A tejszínhabra fektetjük őket és ezek mentén felvágjuk a süteményt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 2688
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütőtökös francia krémes
Lakos Benedek 394 recept

Teljesen magukkal ragadták az őszies ízek a cukrászdák kedvencét: a tornyos francia krémes alapból is sárga színben pompázó krémje egy fokkal mélyebb árnyalatra váltott a sütőtökpüré hozzáadásával. Mellé csatlakoztak a legaromásabb fűszerek és természetesen a kötelező tejszínhab, légies tészta és fényes karamellkalap sem maradhatott el. Felejtsük el a krémport és a hóka kávés mázat: ez egy igazi, belevaló házi krémes lesz!

Hozzávalók

A krémhez

A tejszínhabhoz

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...