r
Nosalty Logó

Piri-piri csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hering András
Piri-piri csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piri-piri páchoz

A csirkéhez

Összesen 652 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piri-piri páchoz

A csirkéhez

Összesen 2609 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piri-piri páchoz

A csirkéhez

Összesen 163 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    176 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 652 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.6 g

Zsír

  • Összesen
    193.7 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2783.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1520 mg
  • Nátrium
    721 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    703.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    613 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 2609 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

A piri-piri páchoz

A csirkéhez

Elkészítés

A piri-piri páchoz

  1. A paprikákat, fokhagymát, füstölt paprikát, köményt, oregánót, citromlevet, ecetet, olívaolajat, sót és borsot tegyük egy turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe.
  2. Turmixoljuk simára, amíg homogén, sűrű szószt nem kapunk. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint adjunk hozzá több csípős paprikát, ha erősebbre szeretnénk. A cukor vagy méz segíthet kiegyensúlyozni a szósz savasságát és csípősségét.

A csirkéhez

  1. A csirkét tegyük egy nagy tálba vagy zárható műanyag zacskóba.
  2. Öntsük rá a piri-piri szószt, és jól dörzsöljük bele vele, hogy minden része jól bevonódjon a páccal.
  3. Fedjük le, és hagyjuk a hűtőben pácolódni legalább 4 órán át, de akár egy egész éjszakára is, hogy a fűszeres szósz alaposan átjárja a csirkét.
  4. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. A bepácolt csirkét helyezzük egy tepsibe, és locsoljuk meg kevés olívaolajjal. Sütőben kb. 35-45 percig süssük, amíg a csirke aranybarnára sül, és a belső hőmérséklete eléri a 75°C-ot.
  5. Grillen is süthetjük: a pácolt csirkét közepes hőmérsékleten grillezzük, oldalanként kb. 15-20 percig, amíg a hús át nem sül, és a bőre ropogós lesz.
  6. A piri-piri csirkét friss citrom- vagy limekarikákkal, salátával vagy sült krumplival tálaljuk.
  7. A megmaradt szószt külön is kínálhatjuk hozzá, hogy még intenzívebb legyen az ízélmény.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 65
  • Össznézettség: 65
  • Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Piri-piri csirke
Hering András 173 recept

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai madárszem), amely egy kicsi, de erőteljes chili fajta, amit Afrikában és Portugáliában használnak. A piri-piri csirkét gyakran grillezik vagy sütőben sütik, amíg a hús kívül ropogós, belül pedig omlós lesz. A páclé rendszerint a sütés alatt is rá van kenve a húsra, hogy még intenzívebb legyen az íze.

Hozzávalók

A piri-piri páchoz

A csirkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek