r
Nosalty Logó

Aromás posírozott birsalma

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Aromás posírozott birsalma
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A posírozott birshez

Tálalási javaslat

Összesen 260 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A posírozott birshez

Tálalási javaslat

Összesen 1571 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A posírozott birshez

Tálalási javaslat

Összesen 116 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 260 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.5 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    800.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1167 micro
Összesen 1571 kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    64.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

A posírozott birshez

Tálalási javaslat

Elkészítés

A posírozott birshez

  1. A birsalmát megmossuk, szárazra töröljük, majd meghámozzuk. Negyedeljük, a magházát kivágjuk és félretesszük. A citromot és narancsot (mindkettő legyen kezeletlen héjú) megmossuk, majd egy krumplihámozó segítségével levágjuk a gyümölcsök héját egy hosszú spirálban (a fehér rész már ne kerüljön rá, attól keserű lesz).
  2. Egy nagy lábasba tesszük a cukrot, citrom- és narancshéjat, a félbevágott vaníliarudat és kikapart magjait, valamint a babérleveleket. Belehelyezzük a birsalmanegyedeket, majd felöntjük a vízzel, citromlével és rózsavízzel.
  3. Kevergetve addig melegítjük a fazék tartalmát, míg a cukor el nem olvad, majd a lehető legalacsonyabbra vesszük a lángot és fedő alatt, keverés nélkül három órán keresztül főzzük. Ez idő alatt a birsek vajpuhák lesznek és borostyánszínűek, csakúgy, mint a kompót leve. A gyümölcsöt hagyjuk a levében kihűlni.

Tálalási javaslat

  1. Egy tányérra kanalazunk némi görög joghurtot, majd ráhelyezünk egy posírozott birset. Megszórjuk pisztáciával és rákanalazunk egy kevés kompótlevet. Felhasználhatjuk továbbá a díszítéshez a főtt citrushéjakat és a babérleveleket is.
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 977
  • Feltöltés dátuma: 2024. január 10.

Receptkategóriák

Aromás posírozott birsalma
Lakos Benedek 373 recept

Ne riasszon el senkit az elegáns név: a most következő különleges birsdesszert abszolút nem igényel komoly konyhai tudást... türelmet azonban annál inkább. Hiszen a posírozás lényege, hogy lassan (3 órán keresztül) főzzük a gyümölcsdarabokat egy fűszeres, aromás cukorszirupban. Tényleg megismételhetetlen élmény, csak ajánlani tudom (főleg, hogy alig kell vele dolgozni)!

Hozzávalók

A posírozott birshez

Tálalási javaslat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...