Forralt boros körtekenyér
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
A körtekenyérhez
-
94g vörösbor80 kcal
-
9g méz29 kcal
-
16g narancs6 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
75g körte38 kcal
-
5g étcsokoládé27 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
14 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
21g tej12 kcal
-
9g tejföl19 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
23g barna cukor86 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
Összesen
510
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
A körtekenyérhez
-
750g vörösbor638 kcal
-
75g méz228 kcal
-
130g narancs45 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
600g körte308 kcal
-
40g étcsokoládé218 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
114 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
165g tej92 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
180g barna cukor684 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
Összesen
4065
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
A körtekenyérhez
-
30.2g vörösbor26 kcal
-
3g méz9 kcal
-
5.2g narancs2 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
24.2g körte12 kcal
-
1.6g étcsokoládé9 kcal
-
8.1g finomliszt29 kcal
-
5 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.7g tej4 kcal
-
3g tejföl6 kcal
-
4g vaj29 kcal
-
7.3g barna cukor28 kcal
-
4.4g tojás6 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
Összesen
165
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 377.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.2 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 171.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
510
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.1 g
Zsír
-
Összesen 130.3 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 623 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3018.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 115 mg
-
Kálcium 769 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 529 mg
-
Foszfor 1200 mg
-
Nátrium 367 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 569.7 g
-
Cukor 333 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 1374.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 950 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 428 mg
-
Retinol - A vitamin: 917 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 338 micro
-
β-crypt 131 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 962 micro
Összesen
4065
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 121.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
A körtekenyérhez
-
750 ml vörösbor
-
3 ek méz
-
0.5 db narancs
-
1 db fahéjrúd
-
3 db körte
-
40 g étcsokoládé
-
200 g finomliszt
-
50 g cukrozatlan kakaópor
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
1 csipet só
-
165 ml tej
-
75 g tejföl
-
100 g vaj
-
180 g barna cukor
-
2 db tojás
-
1 narancsból nyert narancshéj
Elkészítés
A körtekenyérhez
- A bort, mézet, szeletelt narancsot, fahéjat és szegfűszeget egy fazékba tesszük, majd felforraljuk. A körtéket megmossuk, a magházukat egy kis késsel alulról kivájjuk, majd meghámozzuk őket.
- A megtisztított körtéket a lobogó forralt borba helyezzük, majd alacsony lángon, fedő alatt 20 percig posírozzuk, a főzés felénél megfordítjuk őket. Amikor megpuhultak, kivesszük őket, és hagyjuk egy kicsit hűlni.
- Egy tálban összekeverjük a lisztet, szódabikarbónát, kakaóport és sót. Egy másik tálban elkeverjük a tejet a tejföllel. Egy harmadik, nagyobb tálban elkezdjük kézi mixerrel habosítani a cukrot a vajjal és narancshéjjal. Amikor már világos színű és habos, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan elkeverjük.
- A tojásos-cukros-vajas alaphoz felváltva hozzáadjuk a lisztes és tejes keverékeket: először a száraz keverék harmadát szitáljuk bele, majd jöhet a nedves keverék fele. Addig folytatjuk a hozzáadást, amíg el nem fogynak a keverékeink.
- A sütőnket előmelegítjük 180 fokra, egy kenyérformát pedig kivajazunk, majd sütőpapírral kibélelünk (csak a hosszabb oldalát fedje a papír, hogy könnyen ki tudjuk majd emelni a süteményt). Az étcsokoládét felaprítjuk, majd megtöltjük vele a posírozott körték lyukait.
- A sütőforma aljára kanalazunk egy réteg masszát, majd belehelyezzük a körtéket egy sorban (hagyjunk köztük némi helyet). Belekanalazzuk a maradék masszát is, hogy egységesen elfedje a körték egy részét.
- Betesszük a sütőbe, és nagyjából 40 percig sütjük. Mielőtt kivennénk, végezzünk tűpróbát, de figyeljünk arra, hogy a körték közepében olvadt csokoládé van, ez ne tévesszen meg minket. Mivel a gyümölcs nedves, körülötte lassabban sülhet a massza.
- A kész süteményt rácsra tesszük hűlni, majd még langyosan meghintjük porcukorral, és szeletelve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 2947
- Feltöltés dátuma: 2022. november 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lakos Benedek
394 recept
Vannak olyan sütemények, amelyek egy falatban képesek megidézni egy teljes időszak hangulatát, és úgy érzem, hogy ez a lent olvasható recept is így sikerült. A tél hidege ellen dolgozó melengető aromák mind egy helyre gyűltek, és ember legyen a talpán, aki képes nekik ellenállni.