r
Nosalty Logó

Klasszikus csirkepörkölt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hering András
Klasszikus csirkepörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 649 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2595 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    745.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    679 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    481 micro
Összesen 649 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.6 g

Zsír

  • Összesen
    185.2 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2983.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1621 mg
  • Nátrium
    734 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    994.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    672 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    650 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    2714 micro
  • β-crypt
    501 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1926 micro
Összesen 2595 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    134 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét darabokra vágjuk (combok, mellek, szárnyak, esetleg belsőségek), alaposan megmossuk, majd lecsepegtetjük.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk. Egy nagy lábosban felmelegítjük a zsírt vagy olajat, és a hagymát üvegesre pirítjuk alacsony lángon, hogy ne égjen meg.
  3. A tűzről lehúzva hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, gyorsan elkeverjük, hogy ne keseredjen meg. Ezután visszatesszük a lábost a tűzre.
  4. Hozzáadjuk a csirkehúst, és alaposan átforgatjuk a paprikás-hagymás alapban. A húsokat megpirítjuk, hogy a felületük szépen kérges legyen.
  5. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Hozzáadhatunk köményt és babérlevelet is, ha szeretnénk.
  6. Az apróra vágott paradicsomot és paprikát hozzáadjuk. (Ha paradicsompürét használunk, ezt most adjuk hozzá.) Ezek segítenek a szaftos, ízletes pörköltszaft kialakulásában.
  7. Felöntjük annyi vízzel (vagy alaplével), hogy a húsokat épp ellepje. Lassú főzéssel, alacsony hőfokon, fedő alatt főzzük a pörköltet kb. 45-60 percig, amíg a hús megpuhul. Ha szükséges, közben pótoljuk a folyadékot, de vigyázzunk, hogy a szaft ne legyen túl híg. Addig főzzük lassan, amíg a hús puha lesz, ha kell, még egyszer ízesítjük sóval és borssal.
  8. A csirkepörköltet hagyományosan nokedlivel vagy főtt tésztával (pl. tarhonya) tálalják, de kiváló hozzá a főtt burgonya is. Tejföllel megbolondítva is kínálhatjuk.
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 252
  • 7 napos nézettség: 2281
  • Össznézettség: 18815
  • Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klasszikus csirkepörkölt
Hering András 182 recept

A klasszikus csirkepörkölt egy hagyományos magyar étel, amely gazdag ízvilágú és egyszerű alapanyagokból készül. Ez az alaprecept, amit variálni lehet saját ízlés szerint, például csípős paprikával vagy több zöldséggel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...