r
Nosalty Logó

Almás-kéksajtos kukoricasaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Almás-kéksajtos kukoricasaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A salátához

Összesen 446 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A salátához

Összesen 1784 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A salátához

Összesen 171 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    845.5 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 446 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    145.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3381.8 g
  • Cink
    268 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    639 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    810 mg
  • Nátrium
    1473 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    692.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    372 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2208 micro
Összesen 1784 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.2 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

A salátához

Elkészítés

A salátához

  1. A legegyszerűbb, ha a tojássárgáját egy botturmix kelyhébe tesszük a mustárral, citromlével és sóval, majd folyamatos turmixolás mellett fokozatosan hozzácsorgatunk annyi olajat, amennyivel elérjük a nekünk szimpatikus majonézállagot. Ez lehet hígabb vagy sűrűbb is, ehhez mérten használjunk kevesebb vagy több zsiradékot. Alternatív módszerként kézi vagy gépi habverőt is használhatunk.
  2. A salátához nyersen, de savanyítva is használhatjuk a lilahagymát. Utóbbi esetben a vizet és ecetet kevés sóval, borssal és cukorral összeforraljuk, majd ráöntjük a megpucolt, félkarikákra vágott lilahagymára. Állni hagyjuk, végül lecsöpögtetjük.
  3. A salátához leszűrjük a kukoricát. Egy tálban elkeverjük a majonézt és a tejfölt (ízlés szerint használhatunk többet vagy kevesebbet belőle), majd mehet hozzá a lilahagyma, elmorzsolva a sajt és kisebb kockákra vágva az alma. Ha kell, tovább ízesítjük sóval, borssal, utána pedig hűtőbe tesszük pihenni legalább 1 órára. Akár egy egész éjszakát is adhatunk neki, hogy összeérjenek az ízek.
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 2355
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 20.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Almás-kéksajtos kukoricasaláta
Lakos Benedek 373 recept

Különleges ízvilág jellemzi ezt a kukoricasalátát, ajánlott minden ínyencnek, aki szeret a hagyományos fogásokon túl is kalandozni. A majonézes köretbe édes, mégis fanyar alma, valamint karakteres kéksajt került, ezek ellenállhatatlan kombinációja dobja fel az amúgy hétköznapi receptet.

Hozzávalók

A salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...