r
Nosalty Logó

Puha burgonyafánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Puha burgonyafánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A fánkhoz

Összesen 267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A fánkhoz

Összesen 1592 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A fánkhoz

Összesen 79 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    587.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 267 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3523.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    654 mg
  • Nátrium
    2445 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    281.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 1592 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

A fánkhoz

Elkészítés

A fánkhoz

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. Egy tálba szitáljuk a lisztet és elkeverjük a sóval. Hozzáadjuk az áttört, főtt burgonyát és a többi hozzávalót is, majd robotgéppel alaposan kidolgozzuk a masszát. Legyen szép ruganyos és fényes: ez akár 10-12 percet is igényelhet.
  2. A kész masszát kiolajozott tálban, lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük. Utána átgyúrjuk és kézzel vagy kanállal kis fánkokat formázunk belőle, amiket a forró olajban aranybarnára sütünk.
  3. A kész fánkokat papírtörlőn hagyjuk lecsöpögni, majd melegen tálaljuk kedvünk szerint.
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 128
  • 7 napos nézettség: 405
  • Össznézettség: 123
  • Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Puha burgonyafánk
Lakos Benedek 343 recept

Nincs olyan alkalom, amit ne tenne szebbé egy nagy tál burgonyafánk. A puha, aranybarnára sült gombócok ugyanúgy jók édesen és sósan fogyasztva is: ehetjük őket szaftos húsételek köreteként (pl. vadas), de porcukorral és lekvárral körítve is.

Hozzávalók

A fánkhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek