r
Nosalty Logó

Krumplis focaccia

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Krumplis focaccia
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A feltétekhez

Összesen 352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A feltétekhez

Összesen 3501 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A feltétekhez

Összesen 199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    869 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106 g

Zsír

  • Összesen
    102.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8690.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    1233 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1412 mg
  • Nátrium
    5516 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    531.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    893.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 3501 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltétekhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vizet és a liszt 65%-át elkeverjük, majd 20 percig állni hagyjuk a tálban. Tovább dagasztjuk, hozzáadjuk az élesztőt és a maradék lisztet, végül a sót és az olajat is. Konyhai robotgéppel 10-12 perc alatt alaposan kidolgozzuk, míg fényes felületű, nyúlós masszát nem kapunk. Ne adjunk hozzá plusz lisztet! Olajozott dobozba tesszük, lezárjuk és 12-24 óráig hűtőbe tesszük.
  2. Ha megkelt, kivesszük a hűtőből és sütés előtt hagyjuk 3 órán keresztül szobahőmérsékletre melegedni.

A feltétekhez

  1. A főtt burgonyát elkeverjük olívaolajjal, sóval, borssal, aprított rozmaringgal és aprított fokhagymával. A nyers burgonyákat meghámozzuk, majd uborkagyalun vékonyra szeleteljük, elkeverjük olívaolajjal, sóval és borssal.
  2. Előmelegítjük a sütőnket 200 fokra és bőségesen kiolajozunk egy közepes tepsit. A szobahőmérsékletre engedett tésztánkat átgyúrjuk, majd áthelyezzük a kiolajozott tepsibe. Az ujjainkat belenyomva elegyengetjük, míg ki nem tölti a teljes edényt. Még egyszer menjünk át rajta az ujjainkkal, hogy a tésztában jó sok mélyedés alakuljon ki.
  3. A tésztán elegyengetjük a fűszeres főtt burgonyát, a kockákat enyhén belenyomva a tésztába. A focacciát megszórjuk a karikákra vágott hagymával, majd ráreszeljük a sajt felét. Elrendezzük rajta egy rétegben a nyers burgonyaszeleteket, amire jöhet a reszelt sajt másik fele, bors és aprított rozmaring.
  4. A megpakolt focacciát lefedve, meleg helyen 30 percig kelesztjük. Utána betesszük a sütőbe és 40-50 perc alatt készre sütjük, míg szép aranybarna nem lesz a teteje. Ha kell, félúton fordítsuk meg, hogy egyenletesen süljön.
  5. A kisült focacciát hagyjuk a tepsiben pihenni 20 percet, majd kivesszük onnan. Tálalhatjuk langyosan is, de megvárhatjuk, míg kihűl.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 80
  • 7 napos nézettség: 172
  • Össznézettség: 76
  • Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 18.

Receptkategóriák

Krumplis focaccia
Lakos Benedek 343 recept

Kívül ropogós, belül légiesen puha kenyértészta hordozza magán a fűszeres krumplikockákat és sajttal-hagymával pirult burgonyaszeleteket. Ez a focaccia kiváló étkezéskísérő vagy -indító, ráadásul elkészíteni sem túl bonyolult.

Hozzávalók

A tésztához

A feltétekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek