r
Nosalty Logó

Krumplis focaccia

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Krumplis focaccia
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A feltétekhez

Összesen 352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A feltétekhez

Összesen 3501 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A feltétekhez

Összesen 199 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    869 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 352 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106 g

Zsír

  • Összesen
    102.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8690.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    1233 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1412 mg
  • Nátrium
    5516 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    531.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    893.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 3501 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltétekhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vizet és a liszt 65%-át elkeverjük, majd 20 percig állni hagyjuk a tálban. Tovább dagasztjuk, hozzáadjuk az élesztőt és a maradék lisztet, végül a sót és az olajat is. Konyhai robotgéppel 10-12 perc alatt alaposan kidolgozzuk, míg fényes felületű, nyúlós masszát nem kapunk. Ne adjunk hozzá plusz lisztet! Olajozott dobozba tesszük, lezárjuk és 12-24 óráig hűtőbe tesszük.
  2. Ha megkelt, kivesszük a hűtőből és sütés előtt hagyjuk 3 órán keresztül szobahőmérsékletre melegedni.

A feltétekhez

  1. A főtt burgonyát elkeverjük olívaolajjal, sóval, borssal, aprított rozmaringgal és aprított fokhagymával. A nyers burgonyákat meghámozzuk, majd uborkagyalun vékonyra szeleteljük, elkeverjük olívaolajjal, sóval és borssal.
  2. Előmelegítjük a sütőnket 200 fokra és bőségesen kiolajozunk egy közepes tepsit. A szobahőmérsékletre engedett tésztánkat átgyúrjuk, majd áthelyezzük a kiolajozott tepsibe. Az ujjainkat belenyomva elegyengetjük, míg ki nem tölti a teljes edényt. Még egyszer menjünk át rajta az ujjainkkal, hogy a tésztában jó sok mélyedés alakuljon ki.
  3. A tésztán elegyengetjük a fűszeres főtt burgonyát, a kockákat enyhén belenyomva a tésztába. A focacciát megszórjuk a karikákra vágott hagymával, majd ráreszeljük a sajt felét. Elrendezzük rajta egy rétegben a nyers burgonyaszeleteket, amire jöhet a reszelt sajt másik fele, bors és aprított rozmaring.
  4. A megpakolt focacciát lefedve, meleg helyen 30 percig kelesztjük. Utána betesszük a sütőbe és 40-50 perc alatt készre sütjük, míg szép aranybarna nem lesz a teteje. Ha kell, félúton fordítsuk meg, hogy egyenletesen süljön.
  5. A kisült focacciát hagyjuk a tepsiben pihenni 20 percet, majd kivesszük onnan. Tálalhatjuk langyosan is, de megvárhatjuk, míg kihűl.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 3487
  • Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krumplis focaccia
Lakos Benedek 373 recept

Kívül ropogós, belül légiesen puha kenyértészta hordozza magán a fűszeres krumplikockákat és sajttal-hagymával pirult burgonyaszeleteket. Ez a focaccia kiváló étkezéskísérő vagy -indító, ráadásul elkészíteni sem túl bonyolult.

Hozzávalók

A tésztához

A feltétekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...