Kelkáposzta-steak céklás bulgurral
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
A sült kelhez
-
250g kelkáposzta54 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A bulgurhoz
-
4g olívaolaj35 kcal
-
43g lilahagyma15 kcal
-
14g salottahagyma9 kcal
-
120g cékla35 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g bulgur342 kcal
A tálaláshoz
-
1g csírák0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
A sült kelhez
-
1000g kelkáposzta216 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A bulgurhoz
-
16g olívaolaj141 kcal
-
170g lilahagyma62 kcal
-
56g salottahagyma37 kcal
-
480g cékla138 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
400g bulgur1368 kcal
A tálaláshoz
-
4g csírák2 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
A sült kelhez
-
46.6g kelkáposzta10 kcal
-
0.7g olívaolaj7 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A bulgurhoz
-
0.7g olívaolaj7 kcal
-
7.9g lilahagyma3 kcal
-
2.6g salottahagyma2 kcal
-
22.4g cékla6 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18.6g bulgur64 kcal
A tálaláshoz
-
0.2g csírák0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 18.4 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1356.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 245 mg
-
Foszfor 436 mg
-
Nátrium 527 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 306.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 145 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 287 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1222 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 377 micro
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 73.5 g
Zsír
-
Összesen 39 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5427.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 529 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 982 mg
-
Foszfor 1745 mg
-
Nátrium 2106 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 406.2 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 88 mg
VÍZ
-
Összesen 1227.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 407 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 280 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 579 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1149 micro
-
Kolin: 245 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4887 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1506 micro
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 252.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 57.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 228 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Hozzávalók
A sült kelhez
-
1 közepes fej kelkáposzta
-
2 ek olívaolaj
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
A bulgurhoz
-
2 ek olívaolaj
-
1 nagy db lilahagyma
-
2 közepes db salottahagyma
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
-
400 g bulgur
A tálaláshoz
Elkészítés
A sült kelhez
- A kelkáposztát megmossuk, külső fedőleveleit leszedjük, torzsáját lenyisszantjuk, de csak kívül, majd 1,5-2 cm széles szeletekre vágjuk.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a szeleteket, sózzuk, borsozzuk, majd olívaolajjal meglocsoljuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
A bulgurhoz
- Közben egy mély serpenyőben, olívaolajon megpirítjuk a kis kockákba vágott hagymákat, rájuk szórjuk az ugyancsak kockázott céklát és a cékla levelét, szárát is kisebb darabokba vágva.
- Rövid pirítás után rászórjuk a bulgurt, ezzel egy-két percig tovább pirítjuk, sózzuk-borsozzuk, majd felöntjük vízzel úgy, hogy bőven ellepje. A hőfokot kicsire állítva, fedő alatt így pároljuk készre.
A tálaláshoz
- Tálaláskor a céklás bulgurköretre céklacsírát, a kelsteakre pedig chilipelyhet szórunk (de ezek ki is hagyhatók). Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 105
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 7548
- Feltöltés dátuma: 2021. március 17.
Ajánló
Húsvét előtti böjti időszakba vagy vegán étrendbe is beilleszthető fogás
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Kelkáposzta steak - egy sült zöldség, ami eszméletlenül jól néz ki a tányéron. A legegyszerűbben elkészíthető fogás. Nem igényel előfőzést, párolást, csak simán egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a nem túl vékony káposztaszeleteket, és kis fűzerezéssel, olajozással mehetnek is a sütőbe, hogy nagyon dögösre piruljanak. A bulgur jó magában is, de zöldségekkel még ízletesebb. Szoktam mindenféle variációban főzni. Ez a céklás lett szerintem idáig a legütősebb. Hozzá kell tennem, hogy csokorban érkeztek a bordós gumók, ezért belekerült a levelük és a száruk is a köretbe. Ha tehetitek, csak így vásároljatok céklát! Amióta kistermelőktől szerzem be a zöldeket, azóta szembesültem ezzel a lehetőséggel. Korábban nem tudtam, micsoda varázslat a „tartozékokat” is felhasználni!