Gombás borjútokány
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
-
500 g borjúhús
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 ek sűrített paradicsom
-
100 g füstölt szalonna
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 tk majoranna
-
1 közepes db hegyes erős paprika
-
100 g csiperkegomba
-
50 g laskagomba
-
1 ek füstölt pirospaprika
-
1 csokor petrezselyem
-
300 g tejföl
-
2 púpozott ek étkezési keményítő
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
83g borjúhús98 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
2 kcal
-
17g füstölt szalonna109 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
2 kcal
-
17g csiperkegomba4 kcal
-
8g laskagomba2 kcal
-
8g gomba2 kcal
-
0 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
25 kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
500g borjúhús585 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
13 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g majoranna5 kcal
-
12 kcal
-
100g csiperkegomba21 kcal
-
50g laskagomba15 kcal
-
50g gomba11 kcal
-
0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
152 kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
34.8g borjúhús41 kcal
-
11.8g vöröshagyma4 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
1.1g sűrített paradicsom1 kcal
-
46 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
3.8g hegyes erős paprika1 kcal
-
1 kcal
-
3.5g laskagomba1 kcal
-
3.5g gomba1 kcal
-
0 kcal
-
3.1g petrezselyem1 kcal
-
20.9g tejföl41 kcal
-
2.8g étkezési keményítő11 kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.7 g
Zsír
-
Összesen 24.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 511.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 286 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 171.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 130 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 448 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 767 micro
-
Lut-zea 427 micro
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.9 g
Zsír
-
Összesen 144.7 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 657 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3071.3 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 503 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 246 mg
-
Foszfor 1715 mg
-
Nátrium 501 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.4 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 10 mg
Víz
-
Összesen 1027.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 593 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 121 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 781 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 61 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 249 micro
-
Kolin: 579 mg
-
Retinol - A vitamin: 366 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 2686 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 4602 micro
-
Lut-zea 2560 micro
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 213.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 71.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 187 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 320 micro
-
Lut-zea 178 micro
Elkészítés
- A felkockázott szalonnát egy kevés olajon zsírjára pirítjuk, majd rátesszük az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, és üvegesre pároljuk.
- Megszórjuk sóval, borssal, pirospaprikával és őrölt majoránnával. Hozzáadjuk a finomra vágott erős paprikát és sűrített paradicsomot. Felöntjük egy kevés vízzel, és lefedve kb. 6-7 percig dinszteljük.
- Ezután a csíkokra vágott borjúcombot is hozzáadjuk, és felöntjük kb. egy deci vízzel. Lefedve szinte puhára pároljuk. Beletesszük a felszeletelt gombákat, és még pár percig főzzük.
- Miután a hús és a gombák is készre puhultak, behabarjuk a keményítővel elkevert tejföllel. Megvárjuk, míg felforr, majd frissen aprított petrezselyemmel megszórjuk, és melegen, főtt tésztával, galuskával vagy rizzsel tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Főzés ideje: 30 perc
A tokány egy Erdélyből származó, nagyon szaftos, tartalmas, tejfölös húsétel, amit rizzsel, galuskával vagy tésztával fogyasztanak. Füstölt szalonnával, fokhagymával és fűszerekkel ízesítik. Készülhet sertésből, marhából vagy szárnyasból, de akár még vadból vagy halból is. A tokánynál a húst 4-5 centis csíkokra vágjuk, amíg a pörköltnél sima kis kockákra. Az tokány jellegét a bors, a fűszerkömény (vagy majoránna) és a tejfölös habarás adja. Nagyon finom, laktató, és változatosan elkészíthető.
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!