r
Nosalty Logó

Gyors kolbászos tarhonyaleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Gyors kolbászos tarhonyaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

Összesen 323 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

Összesen 1928 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

Összesen 63 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    809.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    845 micro
  • β-karotin
    2449 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 323 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    99.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4857.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    3641 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    2607 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1435 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    199 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    792 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    564 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5069 micro
  • β-karotin
    14694 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    3315 micro
Összesen 1928 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    81 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 63 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

A leveshez

  1. A kolbászt karikázzuk, majd az olajon enyhén lepirítjuk egy lábasban. Kihalásszuk a karikákat, majd a kolbászos alapra öntjük a felkockázott hagymát. Közepes lángon, pár perc alatt lepirítjuk, majd hozzáadjuk a karikákra vágott fokhagymát és azt is 1-2 percig pároljuk.
  2. A hagymás alaphoz adjuk a megtisztított és egyforma méretű kockákra/karikákra vágott répákat és burgonyát. Megszórjuk az egészet a fűszerpaprikával és köménnyel, elkeverjük, majd felöntjük a vízzel.
  3. A leveshez adjuk a félbe vágott paradicsomot és a kimagozott, félbe vágott paprikát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt magas lángon felforraljuk a levest. Ekkor takarékra vesszük és addig főzzük, míg a zöldségek félig megpuhultak.
  4. Ekkor kihalásszuk a paradicsomot és paprikát, majd a leveshez öntjük a tarhonyát. Ismét lefedjük és addig rotyogtatjuk a levest, míg a tészta puhára nem fő. Elkeverjük a kész levesben a pirított kolbászt, majd tányérokba szedjük és aprított petrezselyemmel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 31
  • 7 napos nézettség: 552
  • Össznézettség: 2704
  • Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors kolbászos tarhonyaleves
Lakos Benedek 337 recept

Egyszerű, magyaros, mégis nagyot szól a tányéron: ez a kolbászos tarhonyaleves garantáltan eltelít majd, már rögtön az étkezés elején. Minderről a zöldségek és az aprószemű tészta gondoskodik, míg az ízesítést a kolbász és a fűszerpaprika viszi el a hátán.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Séftippek a legtökéletesebb, soktojásos házi tésztához Jahni Lászlótól, a Kistücsök...

A fejekben az él, hogy a levesekhez, tésztaételekhez nagy macera házi tésztát készíteni, ma már ezért automatikusan a gyári száraz tészta után nyúlunk. A legendás balatoni étterem, a Kistücsök séfje ezzel szemben arra biztat minden főzni szeretőt, hogy bátran álljunk neki frissen kigyúrni a tésztát, mert egy kis gyakorlással gyorsan megvan, az élmény pedig magáért beszél majd.

Nosalty

További cikkek