r
Nosalty Logó

Puha káposztás csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Puha káposztás csiga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A sütéshez

Összesen 352 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A sütéshez

Összesen 4236 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A sütéshez

Összesen 118 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 352 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110 g

Zsír

  • Összesen
    122.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6155.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    1138 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    1428 mg
  • Nátrium
    2914 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    678 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    2043.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    598 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1091 micro
  • Kolin:
    541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    528 micro
  • β-karotin
    674 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1090 micro
Összesen 4236 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 118 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A sütéshez

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A káposztát késsel vékony szálakra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, félkarikákra vágjuk, majd az olajjal egy nagy serpenyőben vagy fazékban dinsztelni kezdjük. Közepes lángon pároljuk, fedő alatt, néha megkeverve, míg üveges és enyhén barna nem lesz.
  2. Ekkor rászórjuk a cukrot, elkeverjük, megvárjuk, míg elolvad és enyhén karamellizálódik, majd felöntjük a balzsamecettel. 1-2 perc főzés után hozzáadjuk a káposztát, és sózzuk, borsozzuk.
  3. Fedő alatt, rendszeresen megkeverve puhára pároljuk a káposztát (tetszés szerint maradhat a szálakban némi harapnivaló keménység), és ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukrozott tejben. A lisztet elkeverjük a sóval egy nagy tálban, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és a felfuttatott élesztőt is. Alaposan kidagasztjuk a tésztát, míg ruganyos és fényes nem lesz.
  2. A tésztagombócot kiolajozott tálban, lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt, átgyúrjuk, majd lisztezett felületen egy nagy téglalappá nyújtjuk. Nagyjából 2-3 milliméter vastag legyen.
  3. A tésztán elosztjuk a kihűlt párolt káposztát (a tőlünk távolabb eső végén hagyjunk egy kétujjnyi részt üresen, nehogy a töltelék kifolyjon a felcsavarás során), majd szorosan felcsavarjuk az egészet.
  4. A hengert kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a csigákat pedig egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Hagyjunk köztük helyet, mert nőni fognak a sütőben. A tepsin lévő csigákat konyharuhával lefedve 30 percig kelesztjük.

A sütéshez

  1. A megkelt csigákat lekenjük a tojás és tej keverékével, majd megszórjuk barna cukorral és őrölt borssal. A csigákat 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Langyosan vagy kihűtve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 3226
  • Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 16.

Receptkategóriák

Puha káposztás csiga
Lakos Benedek 373 recept

Furcsa helyet foglal el ez a káposztás csiga a péksütemények világában: egyszerre akar sós és édes is lenni, és sikerül is neki...de még hogy. Ez a különleges kettősség a csiga tésztájának köszönhető, ami annak ellenére, hogy nem klasszikus édes kelt tészta, mégis foszlós, gazdag állagú – és persze a tölteléket sem szabad elfelejtenünk, ami a szerény káposztát varázsolja szinte édességgé.

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...