Valentin napi csokoládé
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 34% Zsír
A csokoládéhoz
-
67g étcsokoládé364 kcal
-
21g fehér csokoládé112 kcal
-
1g habtejszín2 kcal
-
0g szőlőmagolaj0 kcal
Az aszalt gyümölcsökhoz
-
8 kcal
-
10 kcal
-
3g vörösáfonya1 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g kókuszchips1 kcal
A magvakhoz
-
0g kávé0 kcal
-
3g pisztácia14 kcal
-
3g makadámdió18 kcal
-
3g pekándió17 kcal
-
3g dió16 kcal
-
3g kesudió14 kcal
-
16 kcal
-
3g mandula15 kcal
-
3g törökmogyoró16 kcal
-
0g fenyőmag2 kcal
-
0 kcal
A fűszerezéshez
Az ehető virágokhoz és növényekhez
Összesen
626
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 34% Zsír
A csokoládéhoz
-
800g étcsokoládé4368 kcal
-
250g fehér csokoládé1348 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
0g szőlőmagolaj0 kcal
Az aszalt gyümölcsökhoz
-
97 kcal
-
50g aszalt szilva120 kcal
-
30g vörösáfonya14 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
1g kókuszchips7 kcal
A magvakhoz
-
0g kávé0 kcal
-
30g pisztácia172 kcal
-
30g makadámdió215 kcal
-
30g pekándió207 kcal
-
30g dió196 kcal
-
30g kesudió166 kcal
-
198 kcal
-
30g mandula177 kcal
-
30g törökmogyoró189 kcal
-
4g fenyőmag27 kcal
-
2 kcal
A fűszerezéshez
Az ehető virágokhoz és növényekhez
Összesen
7532
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 34% Zsír
A csokoládéhoz
-
56.5g étcsokoládé309 kcal
-
17.7g fehér csokoládé95 kcal
-
0.7g habtejszín2 kcal
-
0g szőlőmagolaj0 kcal
Az aszalt gyümölcsökhoz
-
7 kcal
-
3.5g aszalt szilva8 kcal
-
2.1g vörösáfonya1 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0.1g kókuszchips0 kcal
A magvakhoz
-
0g kávé0 kcal
-
2.1g pisztácia12 kcal
-
2.1g makadámdió15 kcal
-
2.1g pekándió15 kcal
-
2.1g dió14 kcal
-
2.1g kesudió12 kcal
-
2.1g brazil dió - paradió14 kcal
-
2.1g mandula13 kcal
-
2.1g törökmogyoró13 kcal
-
0.3g fenyőmag2 kcal
-
0 kcal
A fűszerezéshez
Az ehető virágokhoz és növényekhez
Összesen
532
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 5% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 40.2 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 615.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 265 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.9 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 6.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
626
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 5% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.2 g
Zsír
-
Összesen 482.2 g
-
Telített zsírsav 218 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 180 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 53 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7383.3 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 626 mg
-
Kálcium 1265 mg
-
Vas 74 mg
-
Magnézium 1717 mg
-
Foszfor 3175 mg
-
Nátrium 466 mg
-
Réz 12 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 743.4 g
-
Cukor 586 mg
-
Élelmi rost 82 mg
VÍZ
-
Összesen 73.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 137 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 85 micro
-
β-karotin 494 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 716 micro
Összesen
7532
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 5% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 34.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 521.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 224 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.5 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 5.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
532
kcal
Hozzávalók
A csokoládéhoz
-
80 dkg étcsokoládé
-
25 dkg fehér csokoládé
-
10 ml habtejszín
-
2 csepp szőlőmagolaj
Az aszalt gyümölcsökhoz
-
50 g aszalt szilva
-
30 g vörösáfonya
-
gyömbér ízlés szerint
-
1 teáskanál kókuszchips
A magvakhoz
-
5 db kávé
-
3 dkg pisztácia
-
3 dkg makadámdió
-
3 dkg pekándió
-
3 dkg dió
-
3 dkg kesudió
-
3 dkg brazil dió - paradió
-
3 dkg mandula
-
3 dkg törökmogyoró
-
1 teáskanál fenyőmag
-
0.5 ek puffasztott rizs
A fűszerezéshez
Az ehető virágokhoz és növényekhez
-
rozmaring ízlés szerint
-
1 db levendula
-
3 csepp narancsvirág aroma
-
5 csepp gránátalma szirup
Elkészítés
A csokoládéhoz
- A csokoládét adagokban és különböző összetételben vízgőz fölött megolvasztjuk, néhány csepp szőlőmagolajat adunk hozzá, hogy fényesebb legye. Ha tejesebben szeretnénk a csokit, egy kis tejszínnel keverjük össze.
- A rózsaszín színhez fehér csokoládét keverünk össze gránátalma sziruppal.
- Ízlés szerinti párosításban magokat, aszalt gyümölcsöket, fűszereket teszünk kis szilikon sütőformákba és az leöntjük tetszés szerinti összetételű csokoládéval. A sütőformákat hűtőbe téve szilárdítjuk meg a csokoládékat.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3281
- Feltöltés dátuma: 2013. február 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
A családomban nagy hagyománya és értéke van a saját kezünkkel készített ajándéknak szeretteink számára. Sokkal emberibbnek, személyre szabottnak tartjuk azt az ajándékot, melyen mi munkálkodtunk, hogy örömet szerezzünk vele egymásnak, legyen ez egy kézzel írott könyv (ilyet már mindannyian írtunk a másiknak), vagy akár kézzel készített csokoládé. Nem írtam le itt a pontos összetevőket, mert csak ösztönszerűen dobáltam a hozzávalókat, kevergettem a különböző csokoládékat. Így biztosan igazi meglepetés lesz minden darab. Remélem, férjem legalább annyira fog örülni ennek a tetemes adag csokoládénak, mint ahogyan én örültem, mikor elkészítettem.