Levendula

A levendula (Lavandula angustifolia) az árvacsalánfélék családjába tartozó, a Földközi-tenger mellékéről származó, nálunk is termesztett félcserje. Virágai kékeslilák vagy mélylilák, a növény felső részén virulnak. Elég csak megfogni őket, és kezünk egész nap illatos marad. A levendula illata átható, tiszta és üde, egyszerre élénkít és nyugtat. Felhasználása: a provance-i fűszerkeverék alkotóeleme, a gyros egyik alapfűszere; jól harmonizál a bárányhússal, de édességekben is megtalálható, pl. levendula szirup, ill. levendulás eperlekvár.
Nyáron virágzik, de szárítva egész évben kapható.
Száraz helyen.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
Finom kávé, rengeteg történelmi emlék és műtárgy: a még nemrégiben is nagy népszerűségnek örvendő, 140 éves kávéház és étterem egy ideje üresen áll, most pedig új bérlőjét keresi.
NosaltyTudom, nem a legegyszerűbb és nem is a leggyorsabb konyhai feladat a házi tortellini elkészítése. Azonban, aki szeretne magának egy olyan kulináris élményt, amit sokáig nem fog még feledni, olvasson tovább!
Lakos BenedekHa igazán ropogós bacont szeretnél, nem mindegy, hogyan készíted el- Egy egyszerű trükkel még ízletesebb és tökéletesen pirult lehet. Napi Tippünkben eláruljuk, hogyan érd el a tökéletes állagot.
NosaltyA 9 az 1-ben háztartási gép rengeteg mindenre nyújt megoldást.
A szupermarketek és delikátboltok útvesztőiben könnyen el lehet veszni, ha a legjobb olajat keressük a sütéshez. Most 6 séf mondja meg a tutit: egy általunk kevésbé ismert, de annál előnyösebb élettani hatású növényi olaj az ő választásuk.
Ezekkel a világhírű termékekkel gyerekjáték a takarítás, sőt, az illatuk is fantasztikus.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!