Mézes levendulamázas cupcake
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
La fée de cuisine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 7% Zsír
Tészta:
-
75g finomliszt273 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
28g vaj197 kcal
-
25g barna cukor95 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
120g méz365 kcal
-
60g író24 kcal
Máz:
-
0g levendula0 kcal
-
20g tej11 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
1079
kcal
- 3% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 7% Zsír
Tészta:
-
300g finomliszt1092 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
110g vaj789 kcal
-
100g barna cukor380 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
480g méz1459 kcal
-
240g író96 kcal
Máz:
-
0g levendula0 kcal
-
80g tej45 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
4317
kcal
- 3% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 7% Zsír
Tészta:
-
20.4g finomliszt74 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
7.5g vaj54 kcal
-
6.8g barna cukor26 kcal
-
3.7g tojás5 kcal
-
32.6g méz99 kcal
-
16.3g író7 kcal
Máz:
-
0g levendula0 kcal
-
5.4g tej3 kcal
-
6.8g porcukor26 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
294
kcal
- 3% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 25.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1095.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 714 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 209.4 g
-
Cukor 152 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 97.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 216 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
1079
kcal
- 3% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.9 g
Zsír
-
Összesen 100.9 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 426 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4383.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 582 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 683 mg
-
Nátrium 2856 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 837.6 g
-
Cukor 608 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 390.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 863 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 249 mg
-
Retinol - A vitamin: 847 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 176 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 297 micro
Összesen
4317
kcal
- 3% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 298 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 194 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.9 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
294
kcal
Hozzávalók
Tészta:
-
300 g finomliszt
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 teáskanál só
-
1 teáskanál gyömbér
-
1 teáskanál fahéj
-
0.5 teáskanál szerecsendió
-
110 g vaj
-
100 g barna cukor
-
1 db tojás
-
240 ml méz
-
240 ml író
Máz:
-
80 ml tej
-
100 g porcukor
-
2 csepp ételfesték
Elkészítés
Tészta:
- Első lépésben keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a fűszereket. A szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a mézet. Jól összekeverjük, majd a lisztes keverékhez öntjük. Adagonként hozzákeverjük az írót is. Addig keverjük, amíg szép sima tésztát nem kapunk.
- A sütőt 180 fokra melegítjük elő, és kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Máz:
- A levendulát összeforraljuk a tejjel. Amikor felforrt, lekapcsoljuk a gázt, és 10 percig hagyjuk állni. Ezt követően a porcukrot adagonként beleszitáljuk, majd szép simára kikeverjük. Hozzákeverjük az ételfestéket is, jól összedolgozzuk.
- Végezetül a kihűlt cupcake-ek tetejére kanalazzuk. Tálalásig a hűtőbe helyezzük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3134
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
La fée de cuisine
122 recept
Kevesen szeretik a levendulát felhasználni süteményekbe, pedig szerintem ez egy fantasztikus fűszernövény. Azonban fontos, hogy a felhasználásánál a kevesebb néha több elvét alkalmazzuk, hiszen nem szeretnénk, ha a süteményünk szappan ízű lenne :D A tészta sülése közben mennyei mézes-fűszeres illat lengi be a konyhánkat.