r
Nosalty Logó

Zabkeksz aszalt gyümölcsökkel levendulával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Zabkeksz aszalt gyümölcsökkel levendulával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 2212 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 405 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 370 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    132.2 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2043.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    1146 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.1 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    972 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    592 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    752 micro
Összesen 2212 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 405 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat keverőtálban kézzel összegyúrjuk, fóliában fél órát hűtőben pihentetjük. Az aszalt gyümölcsöket felaprítva tesszük bele.
  2. A pihentetett tésztát 12 részre (vagy diónyi adagokra osztjuk-akkor 24 lesz belőle), golyókat formálunk belőlük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, villával 0,5 cm vastagra lapítjuk.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütésen, 12-15 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 13052
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zabkeksz aszalt gyümölcsökkel levendulával
Évi néni 1830 recept

Vettem zablisztet, és azonnal ki is próbáltam ebbe a sütibe. Annyira finom illata és íze volt, hogy bűntudattal ugyan, de két nap alatt magam nassoltam el az egészet. Nagy, körülbelül 10 cm átmérőjű, óriás kekszeket sütöttem belőle, 12 darab lett ebből a mennyiségből.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...