r
Nosalty Logó

Citromos levendulás keksz cukormentesen

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromos levendulás keksz cukormentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 35% Zsír

kekszhez

meghempergetéséhez

Összesen 304 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 35% Zsír

kekszhez

meghempergetéséhez

Összesen 3044 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 35% Zsír

kekszhez

meghempergetéséhez

Összesen 403 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 304 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.7 g

Zsír

  • Összesen
    216.6 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3107.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    497 mg
  • Foszfor
    1648 mg
  • Nátrium
    534 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 3044 kcal
  • 10% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 403 kcal

Hozzávalók

kekszhez

meghempergetéséhez

Elkészítés

kekszhez

  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
  2. Összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával, sütőporral és a sóval.
  3. Turmixgépben összekeverjük a tojást, vanília kivonatot, erytritet, olvasztott vajat és olívaolajat.
  4. A citromról csíkokban levágjuk a héját. Hozzáadjuk a folyékony hozzávalókhoz, tovább turmixoljuk kb. 1 percig. Félbevágjuk az egyik citromot, és belefacsarjuk az egyik felének a levét.
  5. Beleszórunk a turmixgépben összekevert hozzávalókba 2-3 evőkanál levendula virágot.
  6. A nedves és száraz hozzávalókat összegyúrjuk (kézzel valószínűleg könnyebben fog menni).
  7. A tésztából golyókat formázunk a kezünkkel, meghempergetjük erytritben, majd szétnyomkodjuk őket.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a kekszeket, és 175 fokon 8-10 percig sütjük őket. 18-20 keksz lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 14500
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Intenzív citrom és levendula vegyül ebben a már-már egészségesnek mondható kekszben. A vaj mennyiségét csökkentettem, és olívaolajjal pótoltam, teljes kiőrlésű lisztet, illetve cukor helyett erytritolt használtam. Ezáltal 'spóroltam' a telített zsírsavakkal, a gyors felszívódású szénhidráttal és a kalóriákkal.

Hozzávalók

kekszhez

meghempergetéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...