r
Nosalty Logó

Kétcsokis pite levendulás-erdei gyümölcsös zselével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Kétcsokis pite levendulás-erdei gyümölcsös zselével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

hozzávalók a kakaós tésztához

hozzávalók a fehércsokis réteghez

hozzávalók az étcsokis réteghez

hozzávalók a gyümölcsös zseléhez

Összesen 500 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

hozzávalók a kakaós tésztához

hozzávalók a fehércsokis réteghez

hozzávalók az étcsokis réteghez

hozzávalók a gyümölcsös zseléhez

Összesen 5993 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír

hozzávalók a kakaós tésztához

hozzávalók a fehércsokis réteghez

hozzávalók az étcsokis réteghez

hozzávalók a gyümölcsös zseléhez

Összesen 347 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 500 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    94.1 g

Zsír

  • Összesen
    400.3 g
  • Telített zsírsav
    186 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    945 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3547.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    717 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    625 mg
  • Foszfor
    1617 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538.8 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    526.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1759 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1721 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 5993 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 347 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

hozzávalók a kakaós tésztához

hozzávalók a fehércsokis réteghez

hozzávalók az étcsokis réteghez

hozzávalók a gyümölcsös zseléhez

Elkészítés

hozzávalók a kakaós tésztához

  1. A lisztet a vajjal morzsásra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót, a cukrot és a tojásokat. Kemény tésztává gyúrjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
  2. A fél óra leteltével belisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy kikent-kilisztezett, 28 cm átmérőjű piteformába tesszük. Villával megszurkáljuk az alját, majd sütőpapírt helyezünk bele, és sütőbabokkal töltjük fel a belsejét.
  3. 180°C-ra előmelegített sütőben 25 percet sütjük.

hozzávalók a fehércsokis réteghez

  1. A csokoládét a cukorral, a habtejszínnel és a citromlével gőz felett megolvasztjuk. Ha teljesen homogén, levesszük a gőzről, és belekeverjük a mascarponét.
  2. A megsült tészta alapra öntjük, és hagyjuk kihűlni.

hozzávalók az étcsokis réteghez

  1. Az étcsokoládét a tejszínhabbal vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a mascarponét.
  2. A teljesen lehűtött fehércsokis rétegre öntjük (ez azért fontos, hogy ne keveredjenek össze a rétegek), és lehűtjük.

hozzávalók a gyümölcsös zseléhez

  1. Az áfonyát és az epret egy kis lábasban forralni kezdjük a citromlével és a cukorral. Hozzákeverjük a szárított levendulát, és 10 percet így főzzük, majd leturmixoljuk.
  2. A lapzselatint 5 percre vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk, és az összeturmixolt gyümölcshöz keverjük.
  3. A gyümölcsös réteget a kihűlt étcsokoládéra öntjük, a tetejére pedig díszítésképpen szórunk egy kevés levendulát.
  4. Éjszakára hűtőbe tesszük a pitét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8259
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem csak látványra gyönyörű ez a kétcsokis-gyümölcszselés pite, de ízre is fantasztikus. Ráadásul egyáltalán nem nagy truváj elkészíteni. 

Hozzávalók

hozzávalók a kakaós tésztához

hozzávalók a fehércsokis réteghez

hozzávalók az étcsokis réteghez

hozzávalók a gyümölcsös zseléhez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...