r
Nosalty Logó

Moldvai sárkányfűvel pácolt csirkecombfilé vele sült héjas burgonyával és sült almával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NapsütötteVidékünkön
Moldvai sárkányfűvel pácolt csirkecombfilé vele sült héjas burgonyával és sült almával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

csirke pácolása

430
Kalória
9.8g
Fehérje
47.4g
Szénhidrátok
23.9g
Zsír
222g
Víz
40.3g
Koleszterin
5.5g
Rost
24g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír

csirke pácolása

Összesen 430 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír

csirke pácolása

Összesen 2582 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír

csirke pácolása

Összesen 112 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    222 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 430 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    143.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1731.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    881 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.2 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1331.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 2582 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    73.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 112 kcal

Elkészítés

csirke pácolása

  1. A páchoz a moldvai sárkányfű leveleit levágjuk a szárról, majd apróra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, majd lereszeljük. Ebből ne használjunk túl sokat, csak kiegészítjük vele a sárkányfű ízét.
  2. Mindkét fűszert egy közepes tálba tesszük, majd sót és borsot adunk hozzá. Az olajat is a tálba öntjük, majd egy gyors keverés után bedörzsöljük vele a csirkecombfiléket. A húst egy éjszakán át hagyjuk állni a hűtőszekrényben.
  3. A burgonyát megmossuk, gerezdekre vágjuk és egy tepsibe tesszük a pácolt csirkehússal együtt. Ha szeretnénk, tehetünk félre a pácból a burgonya forgatásához is.
  4. 180°C-ra előmelegített sütőben fedéllel lefedve 60 percet sütjük, majd további 10 percet pirítjuk fedél nélkül.
  5. Az almát megmossuk, a magházat eltávolítva gerezdekre vágjuk, majd egy tepsibe helyezzük. Meglocsoljuk a juharsziruppal, egyenletesen rászórjuk a fűszereket és az aszalványokat.
  6. 180°C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg az alma átpuhul. Közben többször átforgatjuk.
  7. Tálaláskor a csirkét tányérokra szedjük. Melléjük vele sült héjas burgonyát és sült almát teszünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A moldvai sárkányfű termesztésével idén foglalkoztam először. Rendkívül sokoldalúan használható fűszer, ami a citromos illatával hódít. Érdemes rá úgy gondolni, hogy édes és sós ételekhez is használhatjuk: kerülhet szörpbe, lekvárba; pácolhatunk vele húsokat és a kovászos uborkához is érdemes tenni belőle néhány ágat. Még decemberben is volt néhány növényem a kertben, így nem hagyhattam ki vele ezt az ünnepi hangulatot idéző, fejedelmi fogást. A sárkányfű finom, citromos ízt ad a csirkének, amit a fokhagyma egészít ki.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsvéti sonkás burger

Ez a húsvéti sonkás burger tökéletes választás egy családi/ünnepi ebédhez vagy baráti összejövetelhez. A főtt sonka és a tojássaláta kombinációja örök kedvenc, a friss ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!