r
Nosalty Logó

Vadasmártás borjúhússal és burgonyafánkkal

Évi néni
Vadasmártás borjúhússal és burgonyafánkkal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A borjú húsleveshez

A szószhoz

A burgonyafánkhoz

1316
Kalória
81.2g
Fehérje
167.2g
Szénhidrát
34.8g
Zsír
1367.7g
Víz
338.5g
Koleszterin
18.5g
Élelmi rost
27.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A borjú húsleveshez

A szószhoz

A burgonyafánkhoz

Összesen 1316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A borjú húsleveshez

A szószhoz

A burgonyafánkhoz

Összesen 5268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A borjú húsleveshez

A szószhoz

A burgonyafánkhoz

Összesen 69 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    81.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    339 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3148.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1065 mg
  • Nátrium
    1380 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    167.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1367.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1800 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    6607 micro
  • β-karotin
    16515 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    645 micro
  • Lut-zea
    872 micro
Összesen 1316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    324.8 g

Zsír

  • Összesen
    139 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12592.4 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    327 mg
  • Kálcium
    1566 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    844 mg
  • Foszfor
    4259 mg
  • Nátrium
    5520 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    668.7 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

Víz

  • Összesen
    5471 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    7198 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    382 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    632 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    119 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1235 micro
  • Kolin:
    1506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    591 micro
  • α-karotin
    26429 micro
  • β-karotin
    66061 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    2581 micro
  • Lut-zea
    3487 micro
Összesen 5268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    350 micro
  • β-karotin
    876 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    34 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 69 kcal

Elkészítés

A borjú húsleveshez

  1. Főzünk egy finom húslevest.
  2. Leszűrjük a levest, a húst félretesszük, a zöldségeket külön szedjük.
  3. A margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, egy kicsit pirítjuk, majd felengedjük a tejjel, tehát besamell mártást készítünk.
  4. Ha kész, belezuttyintjuk az összes zöldséget, és egy botmixer segítségével összetörjük.
  5. Hozzáadjuk a cukrot, a mustárt, a citrom levét, a tejfölt, a babért, majd mégegyszer megtekerjük, és ha szükséges, húslevessel hígítjuk a kellő állag eléréséig.
  6. A főtt burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük finomra, hozzákeverjük az egész tojást és a tojássárgáját, a tejen megfuttatott élesztőt, tejfölt, sót, olajat, sikért és végül a lisztet.
  7. Kenyérsütőben megdagasztjuk, majd kelesztjük, kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval és bő, forró olajban aranybarnára sütjük, szalvétán lecsöpögtetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p

Vadasra vágytam, ezért az összes többit melléfőztem, így lett egy komplett ebédünk.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...