r
Nosalty Logó

Pizza Dorcy konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dorii
Pizza Dorcy konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A feltéthez

Összesen 1632 kcal
  • 14% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A feltéthez

Összesen 6527 kcal
  • 14% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A feltéthez

Összesen 194 kcal
  • 14% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5817.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    785 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    782 mg
  • Nátrium
    3848 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    744 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    22025 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 1632 kcal
  • 14% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    332.8 g

Zsír

  • Összesen
    172.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23271.6 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    306 mg
  • Kálcium
    3139 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    1196 mg
  • Foszfor
    3127 mg
  • Nátrium
    15391 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    898.7 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    101 mg

VÍZ

  • Összesen
    1030.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    885 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2148 micro
  • Kolin:
    544 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    2977 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    88101 micro
  • Lut-zea
    1038 micro
Összesen 6527 kcal
  • 14% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    705.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2671 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagyobb tálba beleöntünk 60 dkg lisztet, 3 ek sót, 2 ek cukrot, kevés oregánót.
  2. 2 dl langyos tejben felfuttatjuk a 35 g élesztőt, kis cukrot, ha teszünk bele, jobban és gyorsabban felfut. Majd hozzáöntjük a liszthez, és az egészet összegyúrjuk tészta állagúra, annyi tejet öntünk még hozzá, hogy szépen összeálljon (én kb 3 dl-t szoktam még pluszba hozzáönteni), ha kell még kis lisztet. Majd amikor összeállt a tészta, kb 45-60 percet hagyjuk megkelni.
  3. Amíg a tészta kel megcsináljuk a paradicsomszószt. Közepes fej hagymát (és a fokhagymát) apróra felkockázzuk, majd kicsit megpirítjuk az olajon. Amikor pirulni kezd, hozzáöntjük a konzerv paradicsomokat, majd kb 1 dl vízzel felöntjük. Bazsalikommal, oregánóval, sóval és borssal ízesítjük, ízlés szerint. (Nem bánom soha, ha megszalad egy picit a kezem a bazsalikom, illetve az oregánó szórásakor :) ) Ha valakinek kicsit kesernyés az íze ketchuppal édesítheti, vagy kevés cukorral. Hagyjuk, hogy felforrjon, és el is zárhatjuk, megvárjuk míg kihűl.
  4. Amikor a tészta megkelt, kinyújtjuk kb fél cm vastagságúra a tésztát, majd kiolajozott tepsibe/pizzasütő formába helyezzük. Megkenjük a paradicsomszósszal, szórunk rá a már lereszelt sajtból keveset, hogy maradjon a tetejére is. Rászórjuk először a kockára vágott csirkemell sonkát, a szalámit majd a babot, kukoricát, ananászt. A végén megszórjuk sajttal ismét. (Pizza fűszerkeveréket szoktam még a sajtra szórni)
  5. Előmelegített sütőben kb 15-20 percet sütjük, közepes lángon, amíg a sajt szépen meg nem pirul kb. Jó étvágyat!:)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1278
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Évek óta sütöm már a pizzáimat. Mindig is szerettem kísérletezni az ízekkel, a pizzatésztának az állagával. Azt hiszem, hogy ez a verzióm sikerült a legjobban. A feltétet körülbelül mindig máshogy készítem el, van amikor tejszínes alap/besamel alap, mikor mit ennénk meg jobban. Viszont ez a paradicsomszószom mindenkinek a kedvence, olyan igazi olaszos!:)

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...