Csirkemellsonka

Csirkemellből készülő magas hústartalmú fehérjében gazadag húsipari termék a csirkemellsonka. A különböző gyártók által előállított csirkemell sonka között különbség lehet. A termék tartalmaz csirkemell filét, vizet, sót, tejcukrot, ízfokozót, antioxidánst, aromákat és tartósítószert.
A viszonylag olcsó, de tápértékben gazdag táplálkozás oszlopos tagja lehet a csirkemellsonka. Változatosan felhasználható alapanyag: szendvicsekhez, tojásos ételekhez, salátákhoz, tésztákhoz és pizza feltéteként is hozzáadható az ételhez.
Most pedig következzenek a vásárlási, tárolási és elkészítési tippek:
A csirkemellsonka egy húskészítmény, amely jellemzően csirkemellhúsból készül, és sokan választják egészségesebb alternatívaként a hagyományos sertéssonkával szemben. Alacsonyabb a zsír- és kalóriatartalma, miközben fehérjében gazdag, ezért népszerű a diétázók, sportolók és egészségtudatos fogyasztók körében.
Bármely szuper- és hipermarketben, kisebb közértben, delikátboltban és hentesboltban is tudunk venni csirkemellsonkát. Ha előre csomagolt terméket választunk, akkor ellenőrizzük a lejárati dátumot, és az összetevők listáját. Minél kevesebb sót és adalékanyagot tartalmaz, annál minőségibb termékként tekinthetünk rá.
Amellett, hogy a csirkemellsonka változatosan felhasználható alapanyag egészségügyi előnyei is vannak. Magas a fehérje tartalma, ellenben alacsony zsírtartalmú, így könnyen beilleszthető bármilyen diétába. Mindig érdemes ellenőrizni az összetevők sorát, hiszen feldolgozott élelmiszer lévén sok só és adalékanyag kerülhet bele. A csirkemell gazdag B-vitaminokban, ami segíti az anyagcsere és az idegrendszer működését.
Készülhet könyvolvasós szendvics és házi pizza csorbaviki konyhájából.
Még több csirkemellsonkás receptért görgess lejjebb!
Bármely szuper- és hipermarketben, kisebb közértben, delikátboltban és hentesboltban is tudunk venni csirkemellsonkát.
Mindenképp hűtőben tároljuk, és a fogyasszuk el a szavatossági időn belül.
fehérjetartalom
14 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
fehérje
14 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
Virító zöld tavaszias krémleves, baconnel spékelt batátatócsni és egy tiramisus chiapuding a jussod ma.
NosaltyItt az idő, hogy megkezdjük a tavaszi kertészkedést, és előkerüljenek a vetőmagvak! A fűszernövények között is bőven akad olyan, amit a tavaszi szezonban kell elvetni, hogy pár hónap múlva már szedhessük a friss fűszert. Te mennyire ismered jól ezeket a növényeket?
NosaltyA kókuszolaj sokak kedvence a konyhában. Igen ám, de ha hideg hozzávalókkal keverjük, az kellemetlen meglepetésekhez vezethet, így jobb felkészülten belevágni a vele történő sütés-főzésbe.
Szabó AnnaNyílt levélben fogalmazta meg aggályait a népszerű termékkritikus a boltokba épphogy csak visszatért Traubisodával kapcsolatban: szerinte romlott az üdítő minősége.
Mind feledkeztünk már meg kamrafiókban hagyott fokhagymáról, ami a legtöbb esetben (ha épp nem penészedik be teljesen) ilyenkor sem hagyja el magát, hanem csírázni kezd. Lássuk, mi ezzel a teendő!
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...
Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!