r
Nosalty Logó

Bundás kenyér felturbózva

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Walaky
Bundás kenyér felturbózva
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

  • 16 szelet toast kenyér (páros számú legyen, személyek számához lehet igazítani a mennyiségét)
  • 15 dkg csirkemellsonka (8 szeletre lesz szükségünk ehhez a mennyiséghez)
  • 20 dkg krémsajt (ízlés szerinti ízesítésű)
  • 1 tubus gulyáskrém (ebből amennyit felvesznek a szeletek)
  • 10 dkg mustár (tubusból, amennyit felvesznek a szeletek)
  • 6 db tojás (a kenyerek mártogatásához)
  • 6 csipet (a tojásokba)
  • bors ízlés szerint (a tojásokba, de elhagyható)
  • 5 dl napraforgó olaj (a kenyerek kisütéséhez)
1459
Kalória
26.7g
Fehérje
42.4g
Szénhidrátok
131.1g
Zsír
104.4g
Víz
270.1g
Koleszterin
4.2g
Rost
5.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 1459 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 5835 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 366 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    131.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1302.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    757 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    104.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 1459 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    106.8 g

Zsír

  • Összesen
    524.3 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    211 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    166 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5210.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    626 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1096 mg
  • Nátrium
    3030 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    417.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    179 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    935 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1715 micro
Összesen 5835 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 366 kcal

Elkészítés

  1. A kenyereket készítsük elő párosával egy tálcán.
  2. Szépen sorban, mindegyik páros mindkét oldalát megkenjük krémsajttal, majd egyikre mustárt, a másikra gulyáskrémet kenünk, egy szelet sonkát helyezünk az egyikre, ráborítjuk a másik bekent szeletet, szépen összetapadnak. Ezt mindegyik párossal elvégezzük.
  3. A szükséges mennyiségű tojást felütjük egy tálkába, enyhén megsózzuk, borsozzuk (ez elhagyható), s enyhén felverjük - nem kell úgy felverni, mint általában szoktuk a tojást, csak éppen, hogy a sárgája és fehérje összevegyüljön.
  4. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, s a tojásba mártva a kenyereket, mindkét oldalukat szép színűre sütjük.
  5. Ha maradna ki a végén tojás az utolsó adagnál, ráöntjük a kenyerekre, s a lefolyó tojások finom, ropogósak lesznek!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Törj ki az egyhangúságból, s LEPD MEG, E REMEK ELEDELLEL, SZERETTEDET! :) Készítsd így - ha nem is mindig - a nagy kedvencünket, mert azt hiszem, sok család szereti a bundás kenyeret... nagyon, nagyon finom... kár lenne bárkinek is kihagyni, e remek ötletet! :) Reggelire, vacsorára kiváló, laktató... egy csésze tea, kakaó kíséretével... aki szereti, paradicsomot, paprikát, akár salátafélét is fogyaszthat hozzá!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!