r
Nosalty Logó

Padlizsános húsgolyók

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sárika konyhája-Bíró Sára
Padlizsános húsgolyók
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Húsgolyó

Ragu

Összesen 715 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Húsgolyó

Ragu

Összesen 1429 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Húsgolyó

Ragu

Összesen 88 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1488.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    600 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    609.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    426 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    328 micro
  • β-karotin
    3635 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    11296 micro
  • Lut-zea
    2184 micro
Összesen 715 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.6 g

Zsír

  • Összesen
    85.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2976.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1200 mg
  • Nátrium
    756 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.8 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1218.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    846 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    465 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    852 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    402 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    656 micro
  • β-karotin
    7270 micro
  • β-crypt
    493 micro
  • Likopin
    22593 micro
  • Lut-zea
    4367 micro
Összesen 1429 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    1393 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Húsgolyó

Ragu

Elkészítés

Húsgolyó

  1. Egy tálba beletesszük a darált húst. A reszelő kisebb fokán lereszeljük a sárgarépát, hozzáadjuk a darált húshoz, összekeverjük a zsemlemorzsával és a sajt felével.
  2. A fokhagymagerezdet is érdemes lereszelni és úgy tenni a húsos masszához. A tojást feltörjük és a darált húshoz adjuk.
  3. Fűszerezzük sóval, borssal, paprikával, apróra vágott petrezselyem és metélő hagymával. Megízleljük, és ha szükség utána ízesítünk.
  4. Jó, ha egy kicsit tudjuk pihentetni a masszát így jobban összeérnek az ízek. Sütés előtt vizes kézzel, diónyi gömböket formázunk, majd beleforgatjuk a zsemlemorzsába kevert sajtba és serpenyőben közepes lángon kisütjük.

Ragu

  1. A padlizsánt középen kettőbe vágjuk, a felét betesszük sülni a sütőbe. A másik felét felkockázzuk, majd lesózzuk és egy pici friss citromlevet csavarunk rá.
  2. Közben felaprítjuk a paprikát és a hagymát.
  3. Egy teflonserpenyőbe olívaolajat teszünk, majd rádobjuk a kinyomkodott padlizsánt, egy kicsit körbepirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, és a paprikát. Ízesítjük egy kis chilivel. Sóval, borssal is megszórjuk, illetve rácsepegtetjük a mézet ( cukorbetegek használjanak édesítőszert), majd ráhintjük a lisztet.
  4. Kicsit pirítjuk, majd felengedjük kb. 1 dl hideg vízzel és a paradicsomlével. Ami a csavart adja, az az, hogy beletesszük a héjából kikapart sült padlizsánt .
  5. Egy-két percig hagyjuk rotyogni, majd tagliatelle tésztával és a húsgolyóval tálaljuk. A tetejére parmezán forgácsot hintünk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 548
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsános húsgolyók
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Hozzávalók

Húsgolyó

Ragu

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...