r
Nosalty Logó

Lasagne vegán bolognai szósszal

szépróza
Lasagne vegán bolognai szósszal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A vegán bolognai szószhoz

A besamellhez

Egyéb

775
Kalória
32.4g
Fehérje
94.7g
Szénhidrát
29.7g
Zsír
276.1g
Víz
54.1g
Koleszterin
10.9g
Élelmi rost
15.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A vegán bolognai szószhoz

A besamellhez

Egyéb

Összesen 775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A vegán bolognai szószhoz

A besamellhez

Egyéb

Összesen 4648 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A vegán bolognai szószhoz

A besamellhez

Egyéb

Összesen 132 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1911.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    882 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    94.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    276.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    427 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    883 micro
  • β-karotin
    2786 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    18203 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.1 g

Zsír

  • Összesen
    178.3 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11468.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    2435 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    662 mg
  • Foszfor
    2728 mg
  • Nátrium
    5292 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    568.5 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

Víz

  • Összesen
    1656.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2560 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1438 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    937 micro
  • α-karotin
    5298 micro
  • β-karotin
    16715 micro
  • β-crypt
    216 micro
  • Likopin
    109221 micro
  • Lut-zea
    949 micro
Összesen 4648 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    150 micro
  • β-karotin
    473 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3091 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

A vegán bolognai szószhoz

  1. A szójagranulátumot leöntjük a felforralt alaplével, és egy órát állni hagyjuk, majd alaposan kinyomkodjuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk, megfuttatjuk az olívaolajon, sózzuk.
  3. Hozzáadjuk a szójagranulátumot, kicsit együtt pirítjuk, hogy a maradék nedvesség is elpárologjon belőle.
  4. Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, a paradicsomkonzervet, a vöröslencsét, a reszelt répát, paprikát és a vizet.
  5. Fűszerezzük, cukrozzuk, és gyengén forralva addig főzzük, míg a lencse szét nem fő (kb. 25 perc). Vigyázzunk, hogy ne kapjon le.
  6. Belenyomjuk a fokhagymát, és még 5 percig főzzük.
  7. Kóstoljuk, utánaízesítünk, ha szükséges. (Figyelem: nem árt túlfűszerezni egy picit.)

A besamellhez

  1. A vajat felolvasztjuk, és a tejet mikróban felforrósítjuk.
  2. Beleszórjuk a vajba a lisztet, simára keverjük, kicsit megpirítjuk.
  3. Felöntjük a tejjel, és elkeverjük.
  4. Felforraljuk.

Egyéb

  1. A vajjal kikent tepsibe a következőképpen rétegezzük a hozzávalókat: lasagne lapok, bolognai szósz, besamell mártás.
  2. A tetejét tésztával zárjuk le, erre jön egy réteg besamell (hogy teljesen befedje), majd a reszelt sajt.
  3. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  4. Parmezánnal megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Az úgy kezdődött, hogy nem volt itthon semmi... Aztán annyira bejött, hogy azóta többször szánt szándékkal is készítem :-) FIGYELEM: A besamell és a sajt nem vegán! 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...