r
Nosalty Logó

Kínai édes-savanyú csirke párolt rizzsel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Kínai édes-savanyú csirke párolt rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 627 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3764 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1283.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    816 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    899 micro
  • β-karotin
    3330 micro
  • β-crypt
    158 micro
  • Likopin
    3217 micro
  • Lut-zea
    1358 micro
Összesen 627 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    121.6 g

Zsír

  • Összesen
    112.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    387 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7698.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    1624 mg
  • Nátrium
    4893 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    577.1 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1824.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2045 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    733 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    801 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1482 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    5392 micro
  • β-karotin
    19981 micro
  • β-crypt
    946 micro
  • Likopin
    19301 micro
  • Lut-zea
    8146 micro
Összesen 3764 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    147 micro
  • β-karotin
    545 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    526 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első körben összekeverjük az édes-savanyú szósz alapanyagait: a ketchuphoz adjuk a chiliszószt, az ecetet, a szójaszószt, a mézet, a reszelt fokhagymát, 2 nagy kanál étkezési keményítőt, egy csipet sót és vizet. Alaposan elkeverjük, és félretesszük.
  2. A csirkecombfiléket kis falatnyi kockákra vágjuk, és 1 evőkanál olajjal, ízlés szerint sóval, borssal és a maradék étkezési keményítővel átforgatjuk.
  3. Wokban vagy egy nagy serpenyőben felhevítjük a maradék olajat, hozzáadjuk a csirkedarabokat, majd alaposan lepirítjuk. Kivesszük, és félretesszük.
  4. Ugyanebben az olajban, amiben a csirkéket sütöttük, átpirítjuk a tetszőlegesen feldarabolt zöldségeket: a sárgarépát, brokkolit, hagymát, kaliforniai paprikát. Mehet hozzá az ananász is.
  5. Éppen csak annyira puhuljanak meg, hogy még ressek maradjanak. Mehet vissza bele a lepirított csirkehús, majd jöhet rá a kikevert édes-savanyú mártás. Gyorsan átforgatjuk, és hagyjuk kicsit rotyogni, hogy a keményítő kifőjön Az elkészült ételt főtt rizzsel tálaljuk, és a tetejét megszórjuk az újhagyma felaprított zöldjével.
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 350
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 103
  • Össznézettség: 26397
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kínai édes-savanyú csirke párolt rizzsel
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Az édes-savanyú csirke egy igazán klasszikus, bár erősen a nyugati ízlésre szabott kínai étel, amelyet a legtöbben félnek otthon megfőzni, ezért a nem túl biztató bolti szószos verzióját választják. Pedig sokkal könnyebb elkészíteni, mint gondolnánk. A mi receptünk ropogós csirkehússal, ananásszal, friss zöldségekkel készül, és látványra sem utolsó....festeni sem lehetne szebbet! Érdemes csirkecombfilét választani hozzá, mert sokkal szaftosabb és gazdagabb az íze. A szósz hozzá pikáns és masszív – a kissé szélsőségesebb ízvilágot kedvelők imádni fogják!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...