Hidegtál, ahogy cintike készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
hidegkonyha
- 12% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
Franciasalátához
-
24g csemegeuborka6 kcal
-
40g alma19 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
100g franciasaláta alap64 kcal
-
20g majonéz107 kcal
-
35g tejföl69 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Krumplisalátához (aki nem szereti a franciasalátát)
-
4g mustár2 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
3g porcukor11 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
30g lilahagyma11 kcal
-
70g tejföl139 kcal
-
40g majonéz214 kcal
Kolbászos húshoz
-
100g sertés rövidkaraj166 kcal
-
30g kolbász136 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
42 kcal
Göngyölt, töltött csirke
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
52g narancs18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
40g paradicsom7 kcal
-
24g csemegeuborka6 kcal
-
20g füstölt sajt66 kcal
A sült csirkecombhoz
-
100g csirke alsócomb108 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
28 kcal
A sonkatekercshez
-
40g sonka55 kcal
-
100g tej56 kcal
-
12g tojássárgája39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
1g torma1 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
100g tej56 kcal
A kaszinótojáshoz
-
60g főtt tojás93 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
1g torma1 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
100g tej56 kcal
-
35g tejföl69 kcal
-
5g zselatin17 kcal
Összesen
2458
kcal
- 12% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
Franciasalátához
-
120g csemegeuborka28 kcal
-
200g alma94 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
500g franciasaláta alap320 kcal
-
100g majonéz535 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
2g citromlé0 kcal
Krumplisalátához (aki nem szereti a franciasalátát)
-
20g mustár12 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
150g lilahagyma55 kcal
-
350g tejföl693 kcal
-
200g majonéz1070 kcal
Kolbászos húshoz
-
500g sertés rövidkaraj830 kcal
-
150g kolbász678 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
Göngyölt, töltött csirke
-
1000g csirkemellfilé1200 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
120g csemegeuborka28 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
A sült csirkecombhoz
-
500g csirke alsócomb539 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A sonkatekercshez
-
200g sonka276 kcal
-
500g tej280 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
4g torma3 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
500g tej280 kcal
A kaszinótojáshoz
-
300g főtt tojás465 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
4g torma3 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
500g tej280 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
25g zselatin84 kcal
Összesen
12280
kcal
- 12% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
Franciasalátához
-
1.4g csemegeuborka0 kcal
-
2.4g alma1 kcal
-
0.1g mustár0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0.1g porcukor0 kcal
-
4 kcal
-
1.2g majonéz6 kcal
-
2.1g tejföl4 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Krumplisalátához (aki nem szereti a franciasalátát)
-
0.2g mustár0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0.2g porcukor1 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
11.9g burgonya7 kcal
-
1.8g lilahagyma1 kcal
-
4.2g tejföl8 kcal
-
2.4g majonéz13 kcal
Kolbászos húshoz
-
10 kcal
-
1.8g kolbász8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
Göngyölt, töltött csirke
-
11.9g csirkemellfilé14 kcal
-
3.1g narancs1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
2.4g paradicsom0 kcal
-
1.4g csemegeuborka0 kcal
-
1.2g füstölt sajt4 kcal
A sült csirkecombhoz
-
6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
A sonkatekercshez
-
2.4g sonka3 kcal
-
6g tej3 kcal
-
0.7g tojássárgája2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0.1g mustár0 kcal
-
0g torma0 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
6g tej3 kcal
A kaszinótojáshoz
-
3.6g főtt tojás6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0.1g mustár0 kcal
-
0g torma0 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
6g tej3 kcal
-
2.1g tejföl4 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
Összesen
144
kcal
- 12% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 134.7 g
Zsír
-
Összesen 158.6 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 794 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4016.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 618 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 1181 mg
-
Nátrium 1898 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.5 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 684.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 634 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 103 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 599 mg
-
Retinol - A vitamin: 601 micro
-
α-karotin 49 micro
-
β-karotin 337 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 1029 micro
-
Lut-zea 557 micro
Összesen
2458
kcal
- 12% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 673.3 g
Zsír
-
Összesen 793.1 g
-
Telített zsírsav 280 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 170 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 3971 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 20082.7 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 668 mg
-
Kálcium 3088 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 867 mg
-
Foszfor 5907 mg
-
Nátrium 9488 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 567.6 g
-
Cukor 175 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 3424.2 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 3171 micro
-
B6 vitamin: 17 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 303 mg
-
D vitamin: 514 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 154 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 654 micro
-
Kolin: 2995 mg
-
Retinol - A vitamin: 3003 micro
-
α-karotin 246 micro
-
β-karotin 1687 micro
-
β-crypt 308 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 2783 micro
Összesen
12280
kcal
- 12% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 239.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 40.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 61 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
144
kcal
Hozzávalók
Franciasalátához
-
1 db alma
-
1 ek mustár
-
1 késhegynyi fehér bors
-
1 ek porcukor
-
500 g franciasaláta alap
-
100 g majonéz
-
175 g tejföl
-
1 kk citromlé
Krumplisalátához (aki nem szereti a franciasalátát)
-
2 ek mustár
-
2 késhegynyi fehér bors
-
2 ek porcukor
-
2 kk citromlé
-
1 kg burgonya
-
3 kis fej lilahagyma
-
200 g majonéz
Kolbászos húshoz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
3 ek napraforgó olaj
Göngyölt, töltött csirke
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
A sült csirkecombhoz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
A sonkatekercshez
-
20 dkg sonka
-
0.5 l tej
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
100 g vaj
-
100 g finomliszt
-
5 dl tej
A kaszinótojáshoz
-
5 db főtt tojás
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
1 tk mustár
-
1 kk torma
-
100 g vaj
-
100 g finomliszt
-
5 dl tej
-
175 g tejföl
Elkészítés
Franciasalátához
- Megfőzzük az alapot, egy tálba tesszük hűlni. Ha kihűlt, apróra vágjuk a csemegeuborkát és az almát (kb akkorára, mint a borsó), hozzáadjuk. Egy külön tálban összekeverjük a majonézt, a mustárt, tejfölt, borsot, porcukrot és a citromlevet. Hozzáadjuk a zöldségekhez, és jól összedolgozzuk, hűtőbe tesszük.
Krumplisalátához (aki nem szereti a franciasalátát)
- A krumplit egészben, hajával együtt sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, meghámozzuk, tetszőleges nagyságúra vágjuk, majd hagyjuk kihűlni. Hozzávágjuk a hagymát úgy, hogy arányos nagyságú legyen a krumplival. Egy külön tálban összekeverjük a majonézt, a mustárt, tejfölt, borsot, porcukrot, citromlevet, majd jól összedolgozzuk a krumplival és a hagymával, hűtőbe tesszük.
Kolbászos húshoz
- Felszúrjuk a karajt, a kolbászt -ha fagyos- akkor könnyebben át tudjuk rajta dugni. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük, tepsibe tesszük, olajat és vizet öntünk alá, lefóliázzuk. 200 fokon megvárjuk, míg megpuhul a hús, ha megpuhult, levesszük a fóliát, és 220 fokon aranysárgára sütjük. Ha kihűlt, szeleteljük.
Göngyölt, töltött csirke
- A csirkehúst úgy szeleteljük, hogy össze tudjuk majd hajtani. Amit bele szeretnénk tölteni, azt apró darabokra vágjuk, és beletöltjük, összehajtjuk a húst, sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük, majd az összehajtott húsokat egyenként fóliázzuk, és úgy tesszük a tepsibe. 200 fokon puhára sütjük, ha megpuhult, 220 fokon fólia nélkül aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, szeleteljük.
A sült csirkecombhoz
- A csirkecombokat megmossuk, sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük. A tepsibe tesszük, olajat és vizet öntünk alá, lefóliázzuk, és 200 fokon megfőzzük. Ha megfőtt, fólia nélkül 220 fokon megpirítjuk a tetejét kicsit.
A sonkatekercshez
- Egy tálban a főtt tojássárgáját, sót, borsot, mustárt, tormát összedolgozzuk. Egy edénybe teszünk fel tejet forrni, ha felforrt, akkor hozzáadjuk a vajat és a lisztet, egy kevés sót. Ha ez kihűlt, összekeverjük a két keveréket, és a sonkába töltjük úgy, mint ahogy a palacsintát szoktuk. Szorosan feltekerjük, a végét ezzel a masszával, habzsák segítségével lezárjuk.
A kaszinótojáshoz
- A tojásokat sós vízben keményre főzzük, meghámozzuk, megvárjuk, míg meghűl. Kettévágjuk, kivesszük a sárgáját. Egy tányérba lereszeljük a legfinomabb reszelőn a sárgáját, sóval, borssal, mustárral, kevés tormával összedolgozzuk. Egy edényben feltesszük a tejet melegedni, ha forr, hozzáadjuk a vajat és a lisztet, egy csipet sót, és sűrűsödésig főzzük. Ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a tojássárgájás keverékhez, összedolgozzuk, és a tojások belsejébe töltjük. A tojások tetejére elkészítjük az étkezési zselatint a csomagoláson leírtak szerint. Ha kész, hozzáadjuk a tejfölt, és míg nem szilárdul meg, a tojások tetejére öntjük.
- Ha kész, tetszőlegesen elhelyezzük egy fémtálcán, alulra a salátát és a tetejére a többi sültet, a kaszinótojást, a sonkatekercset úgy, hogy mutatós legyen! Zöldségekkel díszítjük!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 12832
- Feltöltés dátuma: 2013. június 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Fontos, hogy rendesen kihűljön minden, és hogy a salátának legyen ideje összeérni!