r
Nosalty Logó

Hidegtál, ahogy cintike készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hidegtál, ahogy cintike készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
hidegkonyha
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Franciasalátához

Krumplisalátához (aki nem szereti a franciasalátát)

Kolbászos húshoz

Göngyölt, töltött csirke

A sült csirkecombhoz

A sonkatekercshez

A kaszinótojáshoz

Összesen 2458 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Franciasalátához

Krumplisalátához (aki nem szereti a franciasalátát)

Kolbászos húshoz

Göngyölt, töltött csirke

A sült csirkecombhoz

A sonkatekercshez

A kaszinótojáshoz

Összesen 12280 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Franciasalátához

Krumplisalátához (aki nem szereti a franciasalátát)

Kolbászos húshoz

Göngyölt, töltött csirke

A sült csirkecombhoz

A sonkatekercshez

A kaszinótojáshoz

Összesen 144 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.7 g

Zsír

  • Összesen
    158.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4016.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1181 mg
  • Nátrium
    1898 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    684.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    601 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 2458 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    673.3 g

Zsír

  • Összesen
    793.1 g
  • Telített zsírsav
    280 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    170 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    3971 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20082.7 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    668 mg
  • Kálcium
    3088 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    867 mg
  • Foszfor
    5907 mg
  • Nátrium
    9488 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    567.6 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    3424.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3171 micro
  • B6 vitamin:
    17 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    303 mg
  • D vitamin:
    514 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    154 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    654 micro
  • Kolin:
    2995 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3003 micro
  • α-karotin
    246 micro
  • β-karotin
    1687 micro
  • β-crypt
    308 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2783 micro
Összesen 12280 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    61 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Franciasalátához

Krumplisalátához (aki nem szereti a franciasalátát)

Kolbászos húshoz

Göngyölt, töltött csirke

A sült csirkecombhoz

A sonkatekercshez

A kaszinótojáshoz

Elkészítés

Franciasalátához

  1. Megfőzzük az alapot, egy tálba tesszük hűlni. Ha kihűlt, apróra vágjuk a csemegeuborkát és az almát (kb akkorára, mint a borsó), hozzáadjuk. Egy külön tálban összekeverjük a majonézt, a mustárt, tejfölt, borsot, porcukrot és a citromlevet. Hozzáadjuk a zöldségekhez, és jól összedolgozzuk, hűtőbe tesszük.

Krumplisalátához (aki nem szereti a franciasalátát)

  1. A krumplit egészben, hajával együtt sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, meghámozzuk, tetszőleges nagyságúra vágjuk, majd hagyjuk kihűlni. Hozzávágjuk a hagymát úgy, hogy arányos nagyságú legyen a krumplival. Egy külön tálban összekeverjük a majonézt, a mustárt, tejfölt, borsot, porcukrot, citromlevet, majd jól összedolgozzuk a krumplival és a hagymával, hűtőbe tesszük.

Kolbászos húshoz

  1. Felszúrjuk a karajt, a kolbászt -ha fagyos- akkor könnyebben át tudjuk rajta dugni. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük, tepsibe tesszük, olajat és vizet öntünk alá, lefóliázzuk. 200 fokon megvárjuk, míg megpuhul a hús, ha megpuhult, levesszük a fóliát, és 220 fokon aranysárgára sütjük. Ha kihűlt, szeleteljük.

Göngyölt, töltött csirke

  1. A csirkehúst úgy szeleteljük, hogy össze tudjuk majd hajtani. Amit bele szeretnénk tölteni, azt apró darabokra vágjuk, és beletöltjük, összehajtjuk a húst, sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük, majd az összehajtott húsokat egyenként fóliázzuk, és úgy tesszük a tepsibe. 200 fokon puhára sütjük, ha megpuhult, 220 fokon fólia nélkül aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, szeleteljük.

A sült csirkecombhoz

  1. A csirkecombokat megmossuk, sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük. A tepsibe tesszük, olajat és vizet öntünk alá, lefóliázzuk, és 200 fokon megfőzzük. Ha megfőtt, fólia nélkül 220 fokon megpirítjuk a tetejét kicsit.

A sonkatekercshez

  1. Egy tálban a főtt tojássárgáját, sót, borsot, mustárt, tormát összedolgozzuk. Egy edénybe teszünk fel tejet forrni, ha felforrt, akkor hozzáadjuk a vajat és a lisztet, egy kevés sót. Ha ez kihűlt, összekeverjük a két keveréket, és a sonkába töltjük úgy, mint ahogy a palacsintát szoktuk. Szorosan feltekerjük, a végét ezzel a masszával, habzsák segítségével lezárjuk.

A kaszinótojáshoz

  1. A tojásokat sós vízben keményre főzzük, meghámozzuk, megvárjuk, míg meghűl. Kettévágjuk, kivesszük a sárgáját. Egy tányérba lereszeljük a legfinomabb reszelőn a sárgáját, sóval, borssal, mustárral, kevés tormával összedolgozzuk. Egy edényben feltesszük a tejet melegedni, ha forr, hozzáadjuk a vajat és a lisztet, egy csipet sót, és sűrűsödésig főzzük. Ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a tojássárgájás keverékhez, összedolgozzuk, és a tojások belsejébe töltjük. A tojások tetejére elkészítjük az étkezési zselatint a csomagoláson leírtak szerint. Ha kész, hozzáadjuk a tejfölt, és míg nem szilárdul meg, a tojások tetejére öntjük.
  2. Ha kész, tetszőlegesen elhelyezzük egy fémtálcán, alulra a salátát és a tetejére a többi sültet, a kaszinótojást, a sonkatekercset úgy, hogy mutatós legyen! Zöldségekkel díszítjük!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 12832
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fontos, hogy rendesen kihűljön minden, és hogy a salátának legyen ideje összeérni!

Hozzávalók

Franciasalátához

Krumplisalátához (aki nem szereti a franciasalátát)

Kolbászos húshoz

Göngyölt, töltött csirke

A sült csirkecombhoz

A sonkatekercshez

A kaszinótojáshoz

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...