Csirke alsócomb

A csirke alsócombja a szárnyashúsfélék egyik legnépszerűbbje, a magyar konyha is előszeretettel használja. Ez a rész a csirke lábának alsó szakasza, amely az izmosabb részek közé tartozik.
A csirke alsócombja szaftos és ízes, mivel magasabb zsírtartalommal rendelkezik, mint például a mellhús. Az alsócomb húsos, és a csont jelenléte miatt főzés közben is megőrzi a szaftosságát. A csont körüli hús különösen ízes.
Most pedig következzenek a vásárlási, tárolási és elkészítési tippek:
A csirke felsőcombjához ízülettel kapcsolódó lábrész az alsócomb. Az alsócomb nemcsak a csirkepörkölt és csirkehúsleves fontos alapanyaga, hanem bőrrel vagy lebőrözve kitűnően grillezhető is. Sokan csak „dobverőnek” nevezik, és rántva fogyasztják.
A csirke alsócomb vásárlásakor fontos odafigyelni néhány szempontra, hogy friss és jó minőségű húst kapjunk. A friss csirke alsócomb húsa világos rózsaszín, és nem mutat szürkés vagy zöldes elszíneződést. A húsnak enyhe, friss illata van. Ha bármilyen kellemetlen szagot áraszt, semmiképp ne tegyük kosarunkba. A húsnak rugalmasnak kell lennie, ne legyen túl puha vagy kocsonyás. A helyi forrásból származó, szabadtartású csirke alsócomb bizonyul a legjobb választásnak, amit hentesnél vagy piacon tudunk beszerezni. A szuper- és hipermarketekben is hozzájutunk friss csirke alsócombhoz, amit általában vákuumozott formában találunk meg a hűtőpultban.
A csirke alsócomb egy sokoldalúan felhasználható alapanyag, amely számos étel elkészítésére alkalmas. A csirke alsócomb a tányér fő eleme lehet, amit rántva, sütve, grillezve is elkészíthetünk. Különböző mázakkal bevonva különleges ízvilágú alsócombot készíthetünk, amit szinte bármilyen körettel tálalhatunk. A csirke alsócomb 100 grammja 116 kcal, ebből több mint 19 gramm a fehérje benne.
A konyha praktikus hozzávalója lehet a csirke alsócomb, hiszen remek főfogások készülhetnek belőle. Egy töltött csirkecomb krumplival, mustáros csirkecomb mézzel, tepsis csirkecombok vele sült hagymával, almával és sütőtökkel és a rántott csirkecomb is szuperül megállja a helyét ebéd gyanánt. A töltött csirkecomb igazi klasszikus, de egy sárgabarackos-rozmaringos csirkecomb új ízt csempészhet a tányérodra. A mustáros csirkecombok serpenyőben készítve lesz az új kedvenced, amivel csak a citromos csirkecombok grillezettcukkini-salátával veheti fel a versenyt.
Még több csirke alsócombbal készült receptért görgess lejjebb!
Bármikor a henteseknél, piacokon és a nagyobb boltokban.
Hűtőben, hosszabb ideig mélyhűtőben.
fehérjetartalom
18.08 g
zsírtartalom
92008.143 g
szénhidráttartalom
0.11 g
víztartalom
72.46 g
Foszfor
163 mg
Nátrium
106 mg
Magnézium
18 mg
Kalcium
8 mg
B6 vitamin
0.345 g
Kolin
52.8 mg
Niacin - B3 vitamin
4.841 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.034 mg
fehérje
18.08 g
Zsír
telített zsírsav
2.459 g
egyszeresen telített zsírsav
3.719 g
többszörösen telített zsírsav
1.965 g
koleszterin
92 g
ásványi anyagok
Kalcium
8 mg
Vas
0.71 mg
Magnézium
18 mg
Foszfor
163 mg
Nátrium
106 mg
Cink
1.86 mg
Réz
0.062 mg
Mangán
0.014 mg
Szelén
20.2 µg
szénhidrát
víz
72.46 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.083 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.195 mg
Niacin - B3 vitamin
4.841 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.034 mg
Folát
3 µg
Kolin
52.8 mg
Retinol
14 µg
Lutein+zeaxantin
102 µg
E vitamin
0.19 mg
D vitamin
2 µg
K vitamin
2.5 µg
B12 vitamin
0.53 µg
A vitamin
14 µg
B6 vitamin
0.345 g
A levesünk zöldséggel és vajbabbal, tejföllel krémesítve érkezik, a főétel csupa tavasz, csupa medvehagyma, a süti pedig a zebrák kedvenc csokis kuglófja.
NosaltyAz utóbbi hetekben észrevehetted, hogy a karfiol ára magasabb a megszokottnál, és ez nem véletlen.
NosaltyVégleg bezár Magyarország egyik legjobb étterme, hiába kapott 2022-ben Michelin-ajánlást. A családias hangulat és a kiváló sváb fogások miatt sokak kedvence volt a móri Öreg Prés Étterem.
NosaltyNem kérdés, hogy a zabpehely nagyon egészséges, de csak akkor, ha megfelelő alapanyagokkal kombináljuk.
Imádjuk a brassóit szaftos sertéshússal, rengeteg fokhagymával és pont megfelelően sült, ropogósan puha sült burgonyakockákkal. Lássuk azt a 3 lépést, amit ne hagyj ki, ha éppen krumplit készítesz a brassóidhoz!
Mai menünknek nincs párja! Nem mondjuk, hogy könnyed, de laktató, az fix! Klasszikus legényfogó, zöldséges lasagne nem csak vegánoknak, majd végezetül egy limonádé hűti le a kedélyeket.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Van, aki ecetesen szereti, mások több paprikával, van, aki teljesen kihagyja belőle, és sokan szeretik egy kis paprikával vagy paradicsommal feldobni. Nekünk ez a kedvenc verziónk a ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!