r
Nosalty Logó

Rántott csirkecomb

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Rántott csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 605 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 2424 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A csirkéhez

A körethez

Összesen 95 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1324.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    675 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    587 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    933 micro
Összesen 605 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.4 g

Zsír

  • Összesen
    90.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1000 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5298.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    1635 mg
  • Nátrium
    2699 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1060.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    765 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    771 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    570 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2348 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3732 micro
Összesen 2424 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A körethez

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkecombon, ha maradt még pár pihe, távolítsuk el róla, mossuk meg, majd szárítsuk le papírtörlővel, csak ez után sózzuk be, és hagyjuk állni panírozás előtt. (Lehet pácolni szárazon, fűszerekkel, nedvespácban olajjal és fűszerekkel, avagy tejben, friss zöldfűszerekkel is). Utána mindenképpen szárítsuk le, hogy kellőképpen be tudjuk vonni liszttel, ez az alapja a bundának, ha ez nem ragad meg rajta, a többi is lepotyog menet közben.
  2. Klasszikus változatban: liszt, tojás, zsemlemorzsa a sorrend. Lisztből finomat, tojásból frisset, pici sóval, zsemlemorzsából pedig lehetőleg házit használjunk, egyszerűen összehasonlíthatatlanul jobb, mint a bolti. Ha erre nincs idő vagy alapanyag hozzá, akkor panko morzsába forgathatjuk a rántott ételeket. A csirke bundázáshoz még menő a natúr kukoricapehely, ha egy kevés marad a reggelinél, azt is érdemes összetörni és a zsemlemorzsához keverni. Én lisztbe-tojásba 2x, zsemlemorzsába 1x forgatom a combokat.
  3. Egyből süssük, mély serpenyőben, vagy edényben, hogy az olajban elmerüljenek a combok, egyik, húsosabb felükön 5-8 percig magasabb lángon, majd a másik oldalon 10 percig. Ez ugye mérettől függően változhat. Végezzünk tűpróbát, ha kifolyik valami, akkor még süssük tovább.
  4. Ne tegyük papírtörlőre, csak nagy tálra pihenni úgy 8-10 percet, nem takarjuk le, teljesen semmiképpen, hadd levegőzzön, így roppanós marad a bundája.

A körethez

  1. Köretként főzzünk kockázott burgonyát sós vízben, majd serpnyőben olvasztott vajon forgassuk át, és friss, aprított petrezselyemmel átforgatva, díszítve tálaljuk.
  2. A burgonya mellé tegyünk bundás combokat. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 42
  • 7 napos nézettség: 468
  • Össznézettség: 20941
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 29.

Ajánló

Ha a bundát elegendőnek tartjuk, nem szeretnénk már más szénhidrátot látni a tányéron, akkor készítsünk kevert salátát mellé. Körettel tálalva paradicsom- vagy uborkasaláta mindenképpen kötelező hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mondj egy húsételt, amit a gyerekek és a család többi tagja is ugyanolyan szívesen fogyaszt! Itt a legjobb példa, a roppanós bundába bújtatott csirke alsócomb, a bizonyos dobverők. Érdes belevágni a panírozásba! További tippeket a cikkemben találtok.

Hozzávalók

A csirkéhez

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...