Rántott csirkecomb
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
A csirkéhez
-
150g csirke alsócomb162 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
15g zsemlemorzsa59 kcal
-
128g napraforgó olaj0 kcal
A körethez
-
250g burgonya144 kcal
-
1g só0 kcal
-
11g vaj75 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
605
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
A csirkéhez
-
600g csirke alsócomb647 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
60g zsemlemorzsa237 kcal
-
510g napraforgó olaj0 kcal
A körethez
-
1000g burgonya578 kcal
-
2g só0 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2424
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
A csirkéhez
-
23.6g csirke alsócomb25 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.7g finomliszt17 kcal
-
6.5g tojás8 kcal
-
2.4g zsemlemorzsa9 kcal
-
20g napraforgó olaj0 kcal
A körethez
-
39.3g burgonya23 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
1.6g vaj12 kcal
-
1.8g petrezselyem1 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
95
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.1 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 250 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1324.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 409 mg
-
Nátrium 675 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 265.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 193 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 587 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 933 micro
Összesen
605
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 128.4 g
Zsír
-
Összesen 90.2 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1000 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5298.1 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 185 mg
-
Kálcium 404 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 338 mg
-
Foszfor 1635 mg
-
Nátrium 2699 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 270.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1060.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 765 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 208 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 771 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 358 micro
-
Kolin: 764 mg
-
Retinol - A vitamin: 570 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2348 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3732 micro
Összesen
2424
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
A csirkéhez
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
-
6 púpozott ek finomliszt
-
3 db tojás
-
6 ek zsemlemorzsa
-
6 dl napraforgó olaj
A körethez
-
1 ízlés szerint só
-
3 ek vaj
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A csirkéhez
- A csirkecombon, ha maradt még pár pihe, távolítsuk el róla, mossuk meg, majd szárítsuk le papírtörlővel, csak ez után sózzuk be, és hagyjuk állni panírozás előtt. (Lehet pácolni szárazon, fűszerekkel, nedvespácban olajjal és fűszerekkel, avagy tejben, friss zöldfűszerekkel is). Utána mindenképpen szárítsuk le, hogy kellőképpen be tudjuk vonni liszttel, ez az alapja a bundának, ha ez nem ragad meg rajta, a többi is lepotyog menet közben.
- Klasszikus változatban: liszt, tojás, zsemlemorzsa a sorrend. Lisztből finomat, tojásból frisset, pici sóval, zsemlemorzsából pedig lehetőleg házit használjunk, egyszerűen összehasonlíthatatlanul jobb, mint a bolti. Ha erre nincs idő vagy alapanyag hozzá, akkor panko morzsába forgathatjuk a rántott ételeket. A csirke bundázáshoz még menő a natúr kukoricapehely, ha egy kevés marad a reggelinél, azt is érdemes összetörni és a zsemlemorzsához keverni. Én lisztbe-tojásba 2x, zsemlemorzsába 1x forgatom a combokat.
- Egyből süssük, mély serpenyőben, vagy edényben, hogy az olajban elmerüljenek a combok, egyik, húsosabb felükön 5-8 percig magasabb lángon, majd a másik oldalon 10 percig. Ez ugye mérettől függően változhat. Végezzünk tűpróbát, ha kifolyik valami, akkor még süssük tovább.
- Ne tegyük papírtörlőre, csak nagy tálra pihenni úgy 8-10 percet, nem takarjuk le, teljesen semmiképpen, hadd levegőzzön, így roppanós marad a bundája.
A körethez
- Köretként főzzünk kockázott burgonyát sós vízben, majd serpnyőben olvasztott vajon forgassuk át, és friss, aprított petrezselyemmel átforgatva, díszítve tálaljuk.
- A burgonya mellé tegyünk bundás combokat. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 100
- Tegnapi nézettség: 47
- 7 napos nézettség: 300
- Össznézettség: 22538
- Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 29.
Ajánló
Ha a bundát elegendőnek tartjuk, nem szeretnénk már más szénhidrátot látni a tányéron, akkor készítsünk kevert salátát mellé. Körettel tálalva paradicsom- vagy uborkasaláta mindenképpen kötelező hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
588 recept
Mondj egy húsételt, amit a gyerekek és a család többi tagja is ugyanolyan szívesen fogyaszt! Itt a legjobb példa, a roppanós bundába bújtatott csirke alsócomb, a bizonyos dobverők. Érdes belevágni a panírozásba! További tippeket a cikkemben találtok.